Opleidingen details Training in Praktijk

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

IFMS/ functioneringsgesprekken voeren (ID nummer: 341416)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemene scholing cluster 1 en 263-12-2018 t/m 2-12-2019

Feedback geven aan collega’s levert zinvolle informatie op en biedt concrete aanknopingspunten om het functioneren van artsen te verbeteren. De zorg wordt steeds meer teamwork: het traject Individueel Functioneren Medisch Specialisten (IFMS) richt zich op samenwerking. Het succes van dit kwaliteitsinstrument staat of valt met de (communicatieve) vaardigheden van de gespreksleiders, de daartoe opgeleide medisch specialisten die de ontwikkelgesprekken met hun collega’s voeren. Een medisch specialist wordt een goede gespreksleider als deze vertrouwenwekkend en empathisch is. Tevens dient een gespreksleider in staat te zijn een klimaat van veiligheid te creëren, waarmee ruimte ontstaat voor openheid en daarmee de toetsbaarheid wordt verbeterd. Ook leren de gespreksleiders in deze training het gesprek constructief te houden in geval van weerstand van de te beoordelen collega: niet elke arts is overtuigd van het nut van een functioneringstraject. Vanaf 2020 maakt het onderdeel uit van de herregistratie van medisch specialisten, gespreksleiders opleiden in 2019 versterkt een succesvolle implementatie.
Ook voor huisartsen is deze training heel geschikt. In dat geval wordt de inhoud op deze beroepsgroep enigszins aangepast. Huisartsen zijn naast arts ook leidinggevende. Soms van een groot team: assistentes, POH’s, HIDHA’s. Ieder van hen is er bij gebaat als hun werkgever hen op een constructieve wijze feedback geeft en/of beoordeelt: het komt ten goede van de te leveren zorg aan hun patiënten en hun persoonlijke ontwikkeling. 

Workshop
375
Incompany: € 1.900,- communicatietrainer & acteur samen, inclusief voorbereiding, trainingsmateriaal, uitwerken zelftesten; exclusief reistijd (igv reisduur > 2 uur totaal: € 50,- per uur) + reiskosten (€ 0,29 /km) ex btw
Tijd9:30 - 17:00
LocatieMaastricht (NL) (Toon kaart)

Tijd9:30 - 17:00
LocatieMaastricht (NL) (Toon kaart)

Tijd14:00 - 21:00
LocatieOnbekend

Tijd14:00 - 21:00
LocatieOnbekend

Tijd14:00 - 21:00
LocatieOnbekend

Training in Praktijk biedt zowel individuele als groepstrainingen aan zorgverleners, ter verbetering en ondersteuning van communicatie en organisatie.

Laanstraat 36
3743 BG
Baarn
Ferdinand Huycklaan 28
3743 AM
Baarn
035-5436304
Selecteer een bestand aub.