Opleidingen details RINO Groep Utrecht

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Vervolgcursus cognitieve gedragstherapie bij seksuele problemen (ID nummer: 340943)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal (1 uitvoeringsdatum)
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
VGCT- Vervolgcursus - contacturen2517-5-2019 t/m 16-5-2020

In deze cursus leer je de belangrijkste cognitief gedragstherapeutische theorieën en behandelmethoden die je kunt inzetten bij de behandeling van seksuele problemen en stoornissen. Je bent in staat om samen met de patiënt(en) een behandelplan op te stellen en uit te voeren. We besteden aandacht aan een aantal veel voorkomende seksuele problemen of stoornissen en de behandeling daarvan, en oefenen met casuïstiek.

Seksuele problemen en stoornissen komen relatief veel voor in Nederland. Ondanks het feit dat het merendeel van de Nederlanders seksueel actief is en de seksualiteit positief beleeft, is het leed van mensen met problemen met seks vaak groot. Seksualiteit is immers een essentieel aspect van ons mens-zijn.

Sinds de jaren zestig van de vorige eeuw hebben cognitief gedragstherapeutische theorieën en therapieën een grote ontwikkeling doorgemaakt. CGT-behandelmethoden zijn inmiddels gemeengoed in de praktijk van de seksuologie. Ondanks deze ontwikkeling wordt in specifieke Nederlandse CGT-vakliteratuur relatief weinig aandacht besteed aan seksueel functioneren, seksuele stoornissen en sekstherapie. Zo is er geen Nederlands CGT-protocol beschikbaar en is het aantal wetenschappelijke artikelen schaars, in vergelijking met andere psychische stoornissen. De laatste jaren komt hier verandering in. Het Tijdschrift voor gedragstherapie en cognitieve therapie presenteerde in 2012 een themanummer over CGT bij seksuele problemen en stoornissen. In tal van internationale publicaties is seks een hot topic. Het aantal internationale artikelen over CGT en seksueel functioneren, inclusief seksuele problemen, is ruim voorhanden. In de cursus maken we gebruik van de meest recente bevindingen uit de CGT.

uitsluitend academici
Cursus
 Verdiepend
12
14
ja
795
25
toetsing en evaluatie
Cedeo
NVT
Bestand 
Info - GV19G.doc7 KB
Hoofdniveau
CGt Vervolgcursus
Tijd9:30 - 16:30
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

De RINO Groep is een maatschappelijk betrokken organisatie. Met onze ruim 90 medewerkers organiseren we opleidingen, trainingen en congressen voor professionals die werken met mensen met een psychische kwetsbaarheid. Dit doen we in nauwe samenwerking met onze docenten en diverse samenwerkingspartners.

Oudenoord 6
3511 BS
UTRECHT
(030) 230 84 50
Selecteer een bestand aub.