Opleidingen details RINO Groep Utrecht

Deze cursus is (nog) niet geaccrediteerd. De cursus kan om die reden niet aan dossiers worden toegevoegd.

Vervolgcursus gedragstherapie bij relatieproblemen (25 uur) (ID nummer: 340930)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal (1 uitvoeringsdatum)

Hoe kun je cognitieve gedragstherapie succesvol inzetten bij de behandeling van paren met relatieproblemen? We besteden in deze nieuwe cursus onder meer aandacht aan de diverse vormen van cognitieve gedragstherapie en de voornaamste CGT-technieken die je kunt toepassen, onderliggende theoretische uitgangspunten en de implicaties voor relatietherapie. Met speciale aandacht voor het thema vreemdgaan.

Relatieproblemen van volwassenen maken deel uit van de meest voorkomende aanmeldingsklachten in de geestelijke gezondheidszorg, met name in de vrijgevestigde (groeps)praktijken. Relatietherapie is een veelvoorkomende vorm van therapie en er is sprake van een toenemende vraag van paren met problemen, of paren die gewoonweg een relatie-APK wensen. Daarnaast gaan primair psychische klachten, zoals depressie, vaak samen met relatieproblemen met de vaste levenspartner, of is de relatiekwaliteit van die relatie van invloed op de psychische klachten, het beloop en (het succes) van de therapie.

In deze vervolgcursus besteden we aandacht aan de diverse vormen van cognitieve gedragstherapie bij paren met relatieproblemen. De onderliggende theoretische uitgangspunten en implicaties voor relatietherapie worden besproken. Zowel BMT (of BCT), CBCT, IBCT als web-based toepassingen komen aan bod.
Speciale aandacht wordt besteed aan het thema vreemdgaan. Problemen na ontrouw en vreemdgaan behoren immers tot de voornaamste aanmeldingsproblemen bij paren (naast frequente ruzie, botsende karakters of op elkaar uitgekeken zijn) en zijn in Nederland vaak reden voor scheiding.

uitsluitend academici
Cursus
 Verdiepend
12
14
ja
795
25
toetsing en evaluatie
Cedeo
NVT
Bestand 
Info - GV19F.doc5 KB
Hoofdniveau
CGt Vervolgcursus
Tijd9:30 - 16:30
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

De RINO Groep staat voor ontwikkeling van mensen. Dat doen we door gedragswetenschappelijke kennis, inzichten en vaardigheden beschikbaar en toepasbaar te maken – voor en door professionals. Zo leveren wij een bijdrage aan de kwaliteit van leven in de samenleving.

Oudenoord 6
3511 BS
UTRECHT
(030) 230 84 50
Selecteer een bestand aub.