Opleidingen details Hogeschool Utrecht, Centrum voor Paramedische Studies
Evidence beest, wat een feest! (ID nummer: 340277)
Scholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Logopedisten - Scholing2,522-3-2019 t/m 22-6-2019
Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie in principe ingegeven door de opleider. U kunt echter zelf ook presentie invoeren.

Het Kenniscentrum Innovatie van Zorgverlening (IvZ) van Hogeschool Utrecht doet praktijkgericht onderzoek naar patiëntenzorg, met als doel de gezondheid en het welbevinden van patiënten te verbeteren. Het lectoraat logopedie – Participatie door communicatie is hier onderdeel van. Het lectoraat ontwikkelt en deelt kennis over interventies met professionals die werken in instellingen, ziekenhuizen, het onderwijs of in een eigen praktijk. In al het onderzoek staat het patiëntperspectief centraal, zodat de uitkomsten professionals helpen om zorg te leveren die is afgestemd op de wensen en behoeften van de patiënt.

Tijdens het HU Logopediesymposium zal een groot deel van de lopende onderzoeken aan het lectoraat aan de orde komen. Het symposium start met 1 plenaire sessie met als bedoeling het vergroten van de actuele kennis van de deelnemers over verschillende onderwerpen. Na afloop van de presentaties is er gelegenheid tot het bekijken van (nieuwe) materialen en lopende logopedische onderzoeken. Tevens is er de mogelijkheid tot netwerken met collega’s. Het derde deel van het symposium bestaat uit een interactieve sessie waarbij de deelnemer een sessie kiest uit vier onderwerpen. De deelnemers kiezen dus één sessie die hen het meest aanspreekt. De onderwerpen van de interactieve sessies zijn verdeeld over verschillende logopedische gebieden: afasie, kindertaal en spraak. Naast het verwerven van kennis ligt de nadruk voor de deelnemers tijdens de workshops op het leveren van een bijdrage aan het onderzoek door het aanwenden van de eigen kennis en kunde. Daarnaast worden de deelnemers uitgedaagd om mee te denken over het lopende onderzoek, bijvoorbeeld na te denken over de bruikbaarheid van behandel of screenings materiaal dat in ontwikkeling is. Op die manier worden de deelnemers gestimuleerd om na te denken hoe het lopende onderzoek toegepast zou kunnen worden in de praktijk, waarom iets wel of juist niet werkt.

Symposium
 Algemene scholing voor paramedici (alle onderstaande beroepsgroepen)
 NVLF - Logopedisten
• Na het bijwonen van het HU Logopediesymposium bezit de deelnemer adequate en actuele kennis en vaardigheden ten aanzien van het vakgebied. (vakinhoudelijk handelen)
• Tijdens het HU Logopediesymposium wendt de deelnemer eigen kennis en kunde aan voor de beroepsgroep en anderen. (kennis en wetenschap)
• Tijdens het HU Logopediesymposium levert de deelnemer een bijdrage aan de ontwikkeling van het eigen vakgebied en de gezondheidszorg. (kennis en wetenschap)
Bestand  
Programma logopedie sympsium.docx7-11-2018 14:0270 KB
Prof. dr. E. Gerrits, Dr. L. van Ewijk, Dr. Rob Zwitserlood, Anniek Doornik-van der Zee MSc, Drs. Marloes Veldkamp, Inge Klatte MSc, Maaike Steggink, Evelijn Raven-Takken MSc, Maren van Rijssen MSc., Vera van Heugten MA, Tineke van Huizen MEd, Karin Verheij MEd,
3,5
0
25
Aanmelden voor dit symposium kan tot 11 maart 2019. Wij vragen u uw keuze door voor de interactieve sessie door te geven. Er is een maximaal aantal deelnemers van 20 personen per interactieve sessie. Na aanmelding kunt u het bedrag van €25,- betalen via een link naar de webshop. Kosteloos annuleren kan binnen 14 dagen na aanmelding, daarna is annuleren niet mogelijk.
22-3-2019
Tijd13:00 - 17:00
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

Postinitieel / postHBO onderwijs Logopedie Hogeschool Utrecht

Heidelberglaan 7
3584 CS
Utrecht
Postbus 85083
3508 AB
Utrecht
088 4815937