Opleidingen details Medilex BV
Doorbreek verslaving! (ID nummer: 340039)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemene scholing cluster 1,2 en 3614-2-2019 t/m 13-2-2020
Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Verslaving is een serieus maatschappelijk probleem welke onvoldoende onderkend wordt wat leidt tot onderdiagnostiek en onderbehandeling. Slechts 1 op de 10 patiënten met verslavingsproblematiek komt daadwerkelijk in beeld bij de verslavingszorg. Het beter herkennen/signaleren en bespreekbaar maken van verslaving is van groot belang om tot behandeling te komen en zo herstel van de verslaving te bewerkstelligen.

Hoe maak je middelengebruik bespreekbaar en hoe stel je een stoornis in middelengebruik vast? Hoe motiveer je iemand voor vervolgbehandeling en wat kun je als zorgprofessional zelf al doen voor deze patiënt? Wie kan naar de basis-ggz en wie moet je doorverwijzen naar specialistische verslavingszorg of verslavingspsychiatrie?

Op het congres reiken toonaangevende sprekers handvatten aan over signalering, gespreksvaardigheden, diagnose en behandeling. Deelnemers leren welke signalen wijzen op verslavingsproblematiek en hoe de juiste ondersteuning te bieden en op welke wijze de cliënt te motiveren tot (vervolg)behandeling.

Weet hoe u hulp kunt bieden aan een cliënt/patiënt met verslavingsproblematiek!

Onder leiding van dagvoorzitter Jaap van der Stel (lector geestelijke gezondheidszorg Hogeschool Leiden, sr. onderzoeker GGZ inGeest/VUmc Amsterdam, adviseur beleid Brijder-Parnassia) worden door de zeer ervaren sprekers o.a. de volgende onderwerpen behandeld;

  • Ontwikkelingen in de afgelopen 15 jaar; professionalisering en verbreding van het begrip van herstel
  • Signaleren van verslaving - met o.a. de rol van POH-GGZ
  • Welke gesprekstechnieken kunt u inzetten om vermoedens te bespreken?
  • Verschillende behandelmogelijkheden - naastbetrokkenen betrekken in de zorg
  • Belang van integrale benadering van verslaving en comorbide psychiatrische stoornissen
  • Ervaringsverhaal over maatschappelijk en persoonlijk herstel

    In de middag kiest de deelnemer uit één van de verdiepingssessies over verslaving; bij ouderen, in de GGZ, in de jeugdzorg of bij mensen met een LVB
(Meerdaags) Congres
Bestand  
Folder Doorbreek verslaving 14 februari 2018.pdf23-10-2018 14:43447 KB
395
incl. luch, koffie/thee, literatuur, naslagwerk, hand-outs, excl. btw
Tijd09:30 - 16:15
LocatieAmersfoort (NL) (Toon kaart)

Tijd9:30 - 16:15
LocatieAmersfoort (NL) (Toon kaart)

Medilex heeft meer dan 30 jaar ervaring in het organiseren van studiedagen, opleidingen en cursussen voor de gehele zorg en welzijnssector. Door de onafhankelijke werkwijze van Medilex varieert het aanbod studiedagen van complexe beleidsmatige vraagstukken tot oplossingen voor de werkvloer. Van jeugdzorg tot ouderenzorg, van eerstelijns praktijk tot ziekenhuis, van werkplezier tot WZD, van individuele aanmeldingen tot groepsaanmelding. Wij zijn uw nascholingspartner op allerlei gebied. Wij zijn erkend STAP-aanbieder, waardoor onze meerdaagse scholingen met STAP-subsidie gevolgd kunnen worden. 

Wij vinden het belangrijk dat onze deelnemers onze programma’s ervaren als direct toepasbaar, interactief en actueel. Medilex organiseert kennis – onafhankelijk, deskundig en met oprechte aandacht:

  • Onafhankelijk – onze programma’s worden onafhankelijk, in eigen beheer, samengesteld zonder enige manier van sponsoring. Thema’s worden van meerdere kanten belicht waardoor de deelnemer zich een objectief beeld kan vormen.

  • Deskundig – dankzij onze organisatorische én inhoudelijke deskundigheid ontwikkelen wij kwalitatief hoogwaardige programma's.

  • Oprechte aandacht – wij zijn betrokken en benaderen met oprechte aandacht deelnemers, sprekers en elkaar.

Wij staan achter onze cursisten, onze sprekers en ons team! 

Wij streven ernaar met behulp van de input van sprekers en deelnemers onze programma's voortdurend te verbeteren. 

 

Bascule 5
3981PH
Bunnik
(030) 69 33 88 7