Opleidingen details ICZO vzw

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

ICZO - Hart- en bloedvatenproblemen (ID nummer: 339873)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemeen kinesitherapeutisch1423-11-2019 t/m 31-12-2019

 Hart- en bloedvatenproblemen, in de medische praktijk

Hart- en vaatziekten is de verzamelnaam voor aandoeningen die het hart en vaatstelsel aangaan, zoals hartinfarcten, beroertes, ischemische aanvallen (TIA) en vaatlijden van de grote vaten (zoals etalagebenen). Deze ziektes waren in 2008 doodsoorzaak nummer 1 in de westerse wereld

Hart- en vaatziekten zijn alle aandoeningen van het hart en de bloedvaten. We denken hierbij aan een hartinfarct, hoge bloeddruk, beroerte, longembolie of trombose

De tijd dat het ontstaan van hart- en vaatziekten eenzijdig gereduceerd werd tot een probleem van hoge bloeddruk en verhoogde cholesterol is definitief verleden tijd. Intussen is ook de invloed van diverse andere metabole aspecten al veel beter in kaart gebracht.

Bij de symptomen van hartziekten behoren bepaalde soorten pijn, kortademigheid, vermoeidheid, hartkloppingen... Er bestaat niet één specifiek symptoom dat zonder meer wijst op een hartziekte, maar er zijn bepaalde symptomen die er mogelijk op kunnen duiden. Aan de hand van een combinatie van dergelijke symptomen kan de diagnose met grote mate van zekerheid worden gesteld.

Dit seminarie licht dieper toe wat verdere onderliggende bepalende factoren zijn voor de ontwikkeling van hart- en vaatziekten en o.m. ook cerebrale aandoeningen zoals dementie, Parkinson, …

De gekende symptomen als hypertensie, hartritmestoornissen en verhoogde cholesterol worden herbekeken vanuit de laatste wetenschappelijke inzichten. Daarbij wordt ook de rol van de omgevingsfactoren, waaruit chronische inflammatie en epigenetische modificaties kunnen voortvloeien, in dit seminarie uitvoerig toegelicht.

Een niet te missen seminarie voor wie beroepsmatig in aanraking komt met het uiteenlopende kluwen aan symptomatiek en pathologieën, die blijken samen te gaan met verstoringen van het cellulair metabolisme en de algemene bloedsomloop.

Drs. Gabriel Devriendt
7
100
 
 
Tijd09:00 - 16:30
LocatieAntwerpen (BE) (Toon kaart)

ICZO heeft een ruim aanbod aan trainingen en cursussen, voor diverse (para)medische en medisch opgeleide doelgroepen.

* ICZO richt zich op de gezondheidssector van medici en paramedici die zich verder wensen te specialiseren en bij te scholen binnen hun eigen beroep.
* ICZO biedt permanente vorming, nascholingen, cursussen aan, zoals taping, Pilates, manuele therapie, stabilisatieoefeningen, zachte haken technieken, ..
* ICZO zorgt voor een "breed-spectrum" aanbod en staat open voor alle initiatieven

Mandenmakersstraat 15
9700
Oudenaarde
055 456120
Selecteer een bestand aub.