Opleidingen details Radboudumc adviesgroep PVI

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Schakeltraining Crew Resource Management (ID nummer: 339549)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Scholing verpleegkundig specialisten421-1-2019 t/m 20-1-2020

Teamwerk is wel eens het fundament van de gezondheidszorg genoemd. Dat is reden genoeg om er in de medische, verpleegkundige en paramedische opleidingen aandacht aan te besteden, desalniettemin is de specifieke interesse ervoor pas van recente datum. De belangstelling ontstond doordat verschillende studies naar patiëntveiligheid steeds weer naar dezelfde kwetsbare plek wezen: de menselijke factor. Driekwart van de onbedoelde schade vindt er zijn oorsprong (Verwijzing naar ‘To err is human’?). Effectief teamwork kan deze onbedoelde schade voorkomen of beperken.

 

Door schade en schande wijs geworden was het belang van goede samenwerking in de luchtvaart al eerder doorgedrongen. Onder de noemer Crew Resource Management (CRM) wordt er aandacht gevraagd voor team intelligence: het vergroten van de opmerkzaamheid voor en binnen teamprocessen. De principes van CRM veroveren op dit moment een plek in de gezondheidszorg.

 

De door Michael Frese (De Bruijne en Bleeker, 2013) op de kaart gezette systematiek van foutmanagement gaat uit van de gedachte dat fouten op zich niet het probleem vormen, maar de (potentiële) negatieve gevolgen wel. De essentie is dat een fout en het gevolg, twee verschillende dingen zijn. Wanneer een fout optreedt, is niet alles verloren. Betrouwbaar organiseren betekent het voorkomen, en wanneer dat niet gelukt is, het managen van (bijna-) incidenten en daarmee het uitbannen of minimaliseren van negatieve gevolgen . CRM ondersteunt dit door optimaal gebruik te maken van beschikbare informatie, mensen en hulpmiddelen.

 

In het Radboudumc worden vanaf 2010 CRM trainingen gegeven aan afdelingen waar gewerkt wordt in teamverband ten behoeve van de patiëntenzorg.

 

Wanneer de principes van CRM in het werkveld en de (vervolg) opleidingen worden ingebracht worden de deelnemers bewust van hun menselijke beperkingen. De deelnemers worden zich bewust dat werken binnen een teamverband de invloed van de individuele menselijke beperkingen minimaliseert doordat men elkaar kan corrigeren en ondersteunen De patiënt loopt minder risico, de veiligheid neemt toe, niet alleen voor de patiënt, maar ook voor werkers in de gezondheidszorg.

 

Het doel van een CRM training is de deelnemer bewust te maken van zijn eigen menselijke beperkingen en inzicht te geven in het functioneren van het eigen team. Binnen de training wordt de deelnemer bewust gemaakt van de voordelen van het werken binnen een team, zoals de inbreng van ieders kwaliteiten, professionele kennis en vaardigheden, met als doel goede en veilige zorg voor de patiënt.

BeroepsgroepBeroepsorganisatie
Accreditatiebureau Kwaliteitsregister V&V en Register ZorgprofessionalsVerpleegkundigen & Verzorgenden Nederland
Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen (KNOV)Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen (KNOV)
Kwaliteitsregister V&VVerpleegkundigen & Verzorgenden Nederland
Verpleegkundig specialist acute zorg bij somatische aandoeningenVerpleegkundigen & Verzorgenden Nederland
Verpleegkundig specialist chronische zorg bij somatische aandoeningenVerpleegkundigen & Verzorgenden Nederland
1 2
 Deze scholingsactiviteit is geschikt voor Verpleegkundig Specialisten
Workshop
 
LocatieNijmegen (NL) (Toon kaart)

radboudumc ziekenhuis Nijmegen

F.C. Donderslaan 2
6525 GJ
Njimegen
024-3616348
Selecteer een bestand aub.