Opleidingen details Cure & Care Development

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Hechting en trauma (ID nummer: 339314)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal (1 uitvoeringsdatum)
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Specialismen Gezondheidszorgpsycholoog1321-2-2019 t/m 20-2-2020


De aard en de ernst van hechtingsproblematiek onderkennen bij kinderen en hun systeem, is een basisvoorwaarde om tot een gedegen behandelplan te komen. Wat is de invloed van hechtingsproblematiek op traumatisering en andersom? Het is van belang dat de cliënt binnen de behandeling een grotere window of tolerance creëert om de behandeling aan te kunnen. In deze workshop wordt uitvoerig aandacht besteed aan het begrip ‘stabilisatie’ om het basisvertrouwen en de window of tolerance te vergroten waarmee traumabehandeling kan plaatsvinden. Dit wordt vertaald naar praktische methodieken en concreet handelen. Gedurende de workshop wordt veel geoefend. Van de deelnemers wordt gevraagd de methodieken in de praktijk uit te voeren en de ervaringen mee terug te nemen naar de vervolgdagen. Na het volgen van deze workshop bent u in staat om heel concreet aan de slag te gaan in uw eigen werkomgeving.
 

Onderwerpen die aan bod komen:

  • inleiding hechting en basisvertrouwen
  • hechting en trauma
  • basisvertrouwen en emotieregulatie, rol van ouders/opvoeders
  • praktische methoden voor stabilisatie
  • keuzes t.a.v. traject van behandeling
  • behandeling van trauma

Doel is het kennismaken en oefenen met verschillende behandelvormen - bij hechtingsproblematiek en trauma - die aansluiten bij de eigen functie en de doelgroep van de deelnemers. Tijdens de cursus zal er uitdrukkelijk gewerkt worden met eigen casuïstiek van de deelnemers.

 

BeroepsgroepBeroepsorganisatie
Accreditatiebureau NIP Kinder- en Jeugdpsycholoog (K&J) / NVO Orthopedagoog-Generalist (OG)Psychologen/ Gedragstherapeuten/Pedagogen/ Systeemtherapeuten
Cognitief gedragstherapeuten (VGCt)Psychologen/ Gedragstherapeuten/Pedagogen/ Systeemtherapeuten
EMDR ConsultantEye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR)
EMDR TrainerEye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR)
Jeugdzorg pedagoogPsychologen/ Gedragstherapeuten/Pedagogen/ Systeemtherapeuten
1 2 3
Therapeuten, werkzaam met kinderen en jeugdigen, die meer inzicht willen krijgen in de gevolgen van hechtingsproblematiek bij traumatisering en methodieken willen leren op het gebied van stabilisatie en vergroten van het basisvertrouwen bij de cliƫnt, ter voorbereiding op (mogelijke) traumaverwerking.
 Verdiepend
8
25
ja
 Nee
 Nee
Hoofdniveau
Jeugd
Volwassenen
Ouderen
Tijd10:00 - 17:00
LocatieArnhem (NL) (Toon kaart)

Cure & Care Development (CCD) stelt zich ten doel een kwalitatief hoogstaand programma te ontwikkelen, in stand te houden en aan te bieden aan professionals binnen de (G)Gz in het kader van hun opleiding en bij- en nascholing. Ons aanbod behelst de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van behandelingsstrategieën binnen de (G)Gz en wordt verzorgd door hooggekwalificeerde docenten. De programma’s voldoen aan de accreditatievereisten van de verschillende beroepsgroepen en zijn inhoudelijk getoetst door onze Wetenschappelijke Raad van Advies. Voor de uitvoer van het programma organiseren wij workshops, opleidingen en symposia met open inschrijvingen alsmede incompany activiteiten.

 

Oude Oeverstraat 120, etage 3
6811 JZ
ARNHEM
Postbus 5466
6802 EL
ARNHEM
026 368 44 11
Selecteer een bestand aub.