Opleidingen details Leerhuis ZHZ

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Opleiding systeemtherapeutisch werker (ID nummer: 339016)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Geaccrediteerde deskundigheidsbevordering cliëntondersteuners25816-1-2019 t/m 15-1-2022
Geaccrediteerde deskundigheidsbevordering GGZ-Agogen25816-1-2019 t/m 15-1-2022
Geaccrediteerde deskundigheidsbevordering GHO25816-1-2019 t/m 15-1-2022
Geaccrediteerde deskundigheidsbevordering Maatschappelijk werk25816-1-2019 t/m 15-1-2022
Geaccrediteerde deskundigheidsbevordering Sociaal Agogen25816-1-2019 t/m 15-1-2022
Geaccrediteerde deskundigheidsbevordering Sociaal Werker25816-1-2019 t/m 15-1-2022

 NVRG en SKJ erkende eenjarige opleiding tot systeemtherapeutisch werker 

 

Ben jij een zorgprofessional die zich verder wil bekwamen in het werken met gezinnen, menselijke relaties en sociale netwerken? Dan is deze opleiding wat voor jou!

 

Doel van de opleiding:

In de opleiding STW leer je systeemtheoretisch kijken en handelen. Naast een gedegen theoretische vorming wordt er in deze opleiding veel getraind voor de dagelijkse praktijk. Verder is je persoonlijke ontwikkeling als systeemtheoretisch werkende professional een belangrijk ingrediënt van deze cursus. Na het afronden van deze opleiding en het volgen van supervisie kun je je inschrijven in het register van systeemtherapeutisch werkers (STW) van de Nederlandse Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie, de NVRG.

 

Opbouw van de opleiding:

De opleiding bestaat uit 18 lesdagen van 9 tot 16 uur en is als volgt opgebouwd:

Allereerst maak je kennis met de systeemtheorie. Je leert hoe deze is ontstaan en zich door diverse maatschappelijke contexten heen heeft ontwikkeld. Na deze kennismaking is er een tweedaagse workshop waarin je bij je eigen relationele ontwikkeling stilstaat. Wie ben je in jouw context? Hoe helpt dit je in je werk en waar liggen je valkuilen? Deze en andere vragen komen aan de orde en helpen je verder in je leerproces tot STW.

Nadat er zo een basis is gelegd voor je werk als STW, maak je kennis met vier belangrijke stromingen in de systeem- theorie en krijg je bij elk van die stromingen gereedschap aangereikt om naar relationele problematiek te kijken en daarin te interveniëren. Na deze dagen verplaatst de focus zich naar het  systeemtheoretisch hulpverlenings -proces en krijg je handvatten dat vorm te geven.

In het laatste deel van de opleiding volgen een aantal dagen waarin door de groep gekozen thema’s aan de orde komen. Daarbij valt te denken aan onderwerpen als: huiselijk geweld, echtscheiding, transculturele systemische hulpverlening en echtpaartherapie, maar ook andere onderwerpen zijn mogelijk. Waar nodig worden op deze dagen specialisten uit ons netwerk gevraagd onderdelen van het programma te verzorgen.

De opleiding wordt afgerond met een presentatie van het leerproces tot systeemtherapeutisch werker waarbij je als aspirant STW de bekwaamheid in je werk toont.  

 

Voor wie?

De opleiding is toegankelijk voor mensen met een HBO of WO bachelor, gericht op de zorg- en welzijnssector, die minimaal 2 dagdelen per week werkzaam zijn in een functie waarin zij werken met gezinnen. Er wordt van je verwacht dat je casuïstiek kunt inbrengen in de opleiding. Verder vinden we het van belang dat je in staat bent tot zelfreflectie en je bereid bent je leerbaar op te stellen in de opleidingsgroep.

 

Sfeer:

Een eenjarige opleiding volgen doe je niet zomaar. Je wilt op verhaal komen, vaardigheden en inspiratie (her)vinden om met passie je vak uit te oefenen. Wij zetten ons in om de open en inspirerende sfeer te creëren waarin dat mogelijk is. Uiteraard wordt er hard gewerkt, maar er is tijd voor reflectie en plezier. De opleidingslocatie is zorgvuldig uitgekozen en draagt bij aan dit leerklimaat.

 

Nee
 Cliëntondersteuners
 Gezinshuisouders
 GGZ agogen
 Maatschappelijk werk
 Sociaal Agogen
 Sociaal Werkers
HoofdniveauSubniveauSub-subniveau
SectorenAlgemeenAlgemeen Maatschappelijk Werk
SectorenAlgemeenCrisisopvang
SectorenAlgemeenMaatschappelijke Opvang
SectorenJeugdJeugdbescherming
SectorenJeugdJeugdhulpverlening
SectorenJeugdKinder- en Jeugdzorg
SectorenJeugdSchoolmaatschappelijk Werk
SectorenJustitieelReclassering
SectorenJustitieelForensisch Werk
SectorenZorgGeestelijke Gezondheidszorg
SectorenZorgOuderenzorg
SectorenZorgVerpleeghuiszorg
SectorenZorgVerslavingszorg
Thema'sThema'sHuiselijk geweld
Thema'sThema'sInterculturaliteit
Tijd09:00 - 16:00
LocatieDordrecht (NL) (Toon kaart)

Tijd09:00 - 16:00
LocatieDordrecht (NL) (Toon kaart)

Tijd09:00 - 16:00
LocatieDordrecht (NL) (Toon kaart)

Wij richten ons op scholing van hulpverleners in systemisch theoretisch kijken en werken. Het scholingsaanbod is veelzijdig en gevarieerd. Het aanbod bestaat uit veelal NVRG en SKJ erkende opleidingstrajecten. Er zijn diverse cursussen beschikbaar voor jeugdzorgwerkers, professionals in het welzijnswerk en de (POH)GGZ. Onderwijs kan op op maat worden verzorgd voor teams en organisaties. Ook voor NVRG en NVP erkende supervisies ben je bij ons aan het juiste adres.
Wij bieden een inspirerend opleidingsklimaat en staan voor state of the art systeemtheoretisch onderwijs. Ook vinden wij het belangrijk dat onze cursisten zich ontwikkelen in het boeiende ambacht van het hulpverlenen. In het onderwijs maken we tijd om te reflecteren, te verdiepen en inzichten en vaardigheden te verwerven zodat cursisten met nieuw elan weer aan de slag kunnen gaan.
Het team van Leerhuis ZHZ bestaat uit ervaren professionals werkzaam in de jeugdzorg en geestelijke gezondheidszorg. Allen zijn ze bij de NVRG geregistreerd als systeemtherapeut en zijn zij ervaren in het geven van onderwijs. Onze opleiders zijn werkzaam in een systemisch georiënteerde setting in de jeugd en volwassenhulpverlening in de regio Zuid-Holland Zuid.
Spuiboulevard 234
3311 RG
Dordrecht
085-0475551
Selecteer een bestand aub.