Opleidingen details Stichting BijnierNET

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Bijscholing voor endocrinologie verpleegkundigen inzake stressinstructies ter voorkoming van een addisoncrisis (blended learning) (ID nummer: 338948)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Scholing verpleegkundig specialisten530-11-2018 t/m 29-11-2019

Door het volgen van de scholing over Bijnierschorsinsufficiëntie voor verpleegkundigen bent u instaat patiënten met een bijnierschorsinsufficiëntie in instrueren hoe om te gaan met medicijnen, hoe voorkom je een bijniercrisis en hoe ga je om met de nieuwe uniforme stressinstructies. Deze cursus wordt door Stichting BijnierNET georganiseerd en de cursus wordt in drie academische ziekenhuizen gegeven door gekwalificeerde opleiders.

Als voorbereiding moeten 4 e-learningmodules verplicht worden gevolgd.

De cursusdata zijn:


30 november 2018, Groningen
 

Bijnierschorsinsufficiëntie is een zeldzame bijnieraandoening die gecompliceerd kan worden door een bijniercrisis. Dit is een levensbedreigende situatie. Er is bij een bijniercrisis sprake van een tekort aan het hormoon cortisol. Als er niet goed wordt gehandeld door patiënt, naaste en/of zorgverlener kan de patiënt als gevolg van zo’n crisis overlijden. Door het uitvoeren van de stressinstructies kan dit worden voorkomen. In hoeverre patiënten bekend zijn hiermee en ernaar handelen is wisselend. Ook blijken de instructies in geval van een (dreigende) bijniercrisis te verschillen tussen de verschillende ziekenhuizen. Daarom heeft BijnierNET uniforme stressinstructies vastgesteld. Deze zijn een onderdeel van de Kwaliteitsstandaard Bijnieraandoeningen, waarin kwaliteitscriteria voor de zorg van patiënten met bijnierschorsinsufficiëntie in Nederland zijn geformuleerd. Zo is een belangrijk kwaliteitscriterium dat voor goede zorg aan patiënten met bijnierschorsinsufficiëntie het ziekenhuis beschikt over een verpleegkundige die deze scholingsdag heeft gevolgd.

 

 Deze scholingsactiviteit is geschikt voor Verpleegkundig Specialisten
Cursus
€ 100,-
Tijd9:30 - 16:30
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

Tijd9:30 - 16:30
LocatieAmsterdam (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenDeze cursus is vervallen door ziekte van de docent. Nog onbekend wanneer de cursus wel plaats vindt

Tijd9:30 - 16:30
LocatieRotterdam (NL) (Toon kaart)

Tijd9:30 - 16:30
LocatieNijmegen (NL) (Toon kaart)

Tijd9:30 - 16:00
LocatieGroningen (NL) (Toon kaart)

Bijnierschorsinsufficiëntie is een zeldzame bijnieraandoening die gecompliceerd kan worden door een bijniercrisis. Dit is een levensbedreigende situatie. Er is bij een bijniercrisis sprake van een tekort aan het hormoon cortisol. Als er niet goed wordt gehandeld door patiënt, naaste en/of zorgverlener kan de patiënt als gevolg van zo’n crisis overlijden. Door het uitvoeren van de stressinstructies kan dit worden voorkomen. In hoeverre patiënten bekend zijn hiermee en ernaar handelen is wisselend. Ook blijken de instructies in geval van een (dreigende) bijniercrisis te verschillen tussen de verschillende ziekenhuizen. Daarom heeft BijnierNET uniforme stressinstructies vastgesteld. Deze zijn een onderdeel van de Kwaliteitsstandaard Bijnieraandoeningen, waarin kwaliteitscriteria voor de zorg van patiënten met bijnierschorsinsufficiëntie in Nederland zijn geformuleerd. Zo is een belangrijk kwaliteitscriterium dat voor goede zorg aan patiënten met bijnierschorsinsufficiëntie het ziekenhuis beschikt over een verpleegkundige die deze scholingsdag heeft gevolgd.
Doel en doelgroep

Het doel van deze scholing is het verbeteren van het kennisniveau van de zorgverleners over het ondersteunen van bijnierpatiënten. Hiermee wordt indirect het co-management van patiënten met bijnierschorsinsufficiëntie bij stresssituaties bevorderd (train the trainer programma).

Verpleegkundig specialisten en verpleegkundig consulenten endocrinologie behoren tot de doelgroep. Ook andere verpleegkundigen (b.v. diabetesverpleegkundigen, verpleegkundigen in de vasculaire geneeskunde, osteoporoseverpleegkundigen of afdelingsverpleegkundigen) en physician assistants die in hun ziekenhuis verantwoordelijk zijn voor de zorg van patiënten met bijnierschorsinsuffciëntie zijn van harte welkom.

Vereist is een diploma tot verpleegkundige met geldige BIG-registratie.
Fazantpad 3
3766 JH
Soest
(+)31-(0)6 513 40 516 // (+)31-(0)525 65 26 56
Selecteer een bestand aub.