Opleidingen details RINO Amsterdam

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Systeemtherapie bij Ouderen (ID nummer: 338835)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
NVRG - Nascholingscursus4028-1-2019 t/m 27-1-2022

Systeemtherapie bij ouderen

Deze cursus is opgebouwd rond een aantal thema's die horen bij het ouder worden: de intergenerationele familie, partnerschap op oudere leeftijd, rouw en verlies, psychotrauma, omgaan met ernstige ziekte en cognitieve achteruitgang, en persoonlijkheidsproblematiek.
De levensverwachting is zodanig opgeschoven dat er gesproken kan worden over twee verschillende levensfasen vanaf 60 jaar. In beide fasen is er sprake van een spanningsveld rondom autonomie en zorgbehoefte. In de laatste van de twee fasen, vanaf 80 +, gaat het om het werkelijke afscheid nemen, zowel van anderen als van het eigen leven.

Doelgroep
De cursus is met name ontwikkeld voor GGZ professionals die de route tot systeemtherapeut NVRG volgen en een erkende basiscursus en verdiepingscursus systeemtherapie (totaal 120 uu) voltooid hebben. De cursus is daarnaast ook toegankelijk voor GZ-psychologen, klinisch psychologen, psychiaters en maatschappelijk werkers met VO, die op de hoogte zijn van de belangrijkste theoretische concepten van de gezins-en relatietherapie en systeemtherapie en die ervaring hebben in het werken met gezinnen en systemen, in de ouderenzorg, en die casuïstiek uit hun eigen praktijk kunnen inbrengen.


Doelstelling
Na afloop van de cursus is men in staat om: vanuit een systemisch perspectief de belangrijkste psychische problematiek van ouderen te onderkennen, te diagnostiseren en te behandelen;
de belangrijkste actuele systeemtheoretische concepten en technieken, die voor de behandeling van ouderen relevant zijn, in de eigen behandelpraktijk toe te passen;
samen met het systeem een context te creëren waarbinnen onderzoek en behandeling kan plaatsvinden;
te reflecteren op de eigen manier van interveniëren en de effecten daarvan op het cliëntsysteem.
 

academici en HBO-ers
Cursus
 Inleidend
 Verdiepend
10
14
ja
1.895,-- incl. literatuurklapper
40
toetsing en evaluatie
De cursus is met name ontwikkeld voor GGZ professionals die de route tot systeemtherapeut NVRG volgen en een erkende basiscursus en verdiepingscursus systeemtherapie (totaal 120 uur) voltooid hebben. De cursus is daarnaast ook toegankelijk voor GZ-psychologen, klinisch psychologen, psychiaters en maatschappelijk werkers met VO, die op de hoogte zijn van de belangrijkste theoretische concepten van de gezins-en relatietherapie en systeemtherapie en die ervaring hebben in het werken met gezinnen en systemen, in de ouderenzorg, en die casuïstiek uit hun eigen praktijk kunnen inbrengen.
Bestand 
496.pdf191 KB
Tijd9:30 - 16:30
LocatieAmsterdam (NL) (Toon kaart)

Tijd9:30 - 16:30
LocatieAmsterdam (NL) (Toon kaart)

De RINO Amsterdam is een landelijk werkend nascholings- en opleidingsinstituut voor hulpverleners in de geestelijke gezondheidszorg (GGZ) en aangrenzende terreinen.

De RINO biedt al bijna twintig jaar een rijk en gevarieerd aanbod van cursussen, workshops en opleidingen met topdocenten uit de praktijk, in het hartje van Amsterdam.
 

Leidseplein 5
1017 PR
AMSTERDAM
020-6250803
Selecteer een bestand aub.