Opleidingen details Ortius Mediqs B.V.

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Nascholing Chronisch dagelijkse hoofdpijn en Migraine (ID nummer: 338753)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemene scholing cluster 1,2 en 331-11-2018 t/m 31-10-2019

Tweederde van de patiënten met chronische dagelijkse hoofdpijn en frequente migraine worden niet goed behandeld blijkt uit de literatuur.
Net als andere chronische pijnproblemen is chronische hoofdpijn een complexe aandoening met uitgebreide co morbiditeit als slaapproblemen, depressie, angsten en chronische pijn van het bewegingsapparaat waarbij een multidisciplinaire behandeling vaak nodig is.

Patricia Eekers  zal een update geven over de state of art behandeling voor onder andere huisartsen en POH GGZ.
Het belang van een gezonde levensstijl zoals goede slaap, medicamenteuze en niet medicamenteuze behandeling evenals relevantie van revalidatie voor chronische pijn komen aan bod.

Leerdoelen:

Kennis van theorie over verschillende soorten hoofdpijn

Kennis van diagnose en behandelmogelijkheden

Inzicht in de laatste ontwikkelingen op gebied van hoofdpijn

Praktische handvaten voor de klinische praktijk

 

(Meerdaagse) Nascholing
0
Tijd18:00 - 21:15
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

Tijd18:00 - 21:15
LocatieVoorburg (NL) (Toon kaart)

Tijd18:00 - 21:15
LocatieHeerenveen (NL) (Toon kaart)

Bij Ortius pijnrevalidatie kan men terecht wanneer er sprake is van (continu of wisselende) chronische pijn of pijnvermoeidheid en deze langer duurt dan 3 maanden. Chronische pijn kan ineens ontstaan of blijven voortduren na een lichamelijke beschadiging. Pijnklachten die met chronische pijn in verband worden gebracht, zijn bijvoorbeeld fibromyalgie, artrose, hoofdpijn en chronische rug- of nekpijn (lumbago, spit, ischias). Ook kan pijn ontstaan omdat (een deel van) het zenuwstelsel overgevoelig is.

Als na behandeling door huisarts, fysiotherapeut en psycholoog men nog steeds problemen ervaart in het dagelijks functioneren dan kan men terecht bij Ortius voor pijnrevalidatie.

De chronische pijn- of vermoeidheidsklachten zullen niet alleen invloed hebben op het lichamelijk functioneren, maar ook op het psychisch en sociaal functioneren. Pijnrevalidatie bij Ortius is erop gericht om het functioneren op al deze drie vlakken te verbeteren en de invloed van de klachten op het leven van de patiënt terug te dringen. Bij Ortius stemmen wij de behandeling af op de persoonlijke behoefte en situatie. Pijnrevalidatie bij Ortius is niet allen gericht op het verminderen van de chronische klachten, maar richt zich vooral op het herstel van functioneren, terugkeer naar maatschappelijk participeren en het bieden van toekomstperspectief. De revalidatiezorg die wij verlenen is verzekerd via de basiszorg.

Ortius heeft 5 vestigingen: Enschede, Heerenveen, Utrecht (HK), Swalmen en Voorburg

T.a.v. de Financiele Administratie Kanaalweg 16 - Gebouw A2
3826 KL
UTRECHT
085-0700100
Selecteer een bestand aub.