Opleidingen details Ortius Mediqs B.V.
Nascholing Veerkracht (ID nummer: 338722)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemene scholing cluster 1,2 en 3314-11-2018 t/m 13-11-2019
Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Veerkracht: Uitkomst of proces?

Veerkracht is enerzijds een bekend begrip maar blijkt bij het overdenken ervan complexer en omvattender dan gedacht.

Tijdens de nascholing zal het begrip onderzocht worden in zijn kern: hoe definiëren wij het, hoe kunnen wij het onderzoeken en er een uitspraak over doen.

Wat betekent veerkracht of het ontbreken ervan voor onszelf en voor onze patiënten, hoe kunnen wij onze veerkracht vergroten voor onze patiënten en op welke manier kunnen wij dit aan hen overbrengen en hen motiveren tot gedragsverandering.

Ook zullen we onderzoeken wat veerkracht betekent voor organisaties, dat kan een gezondheidscentrum zijn, een afdeling in een ziekenhuis maar ook een maatschap, alle vormen van samenwerking waarbij veerkracht een belangrijke rol speelt. Wat zijn kenmerken van een veerkrachtige organisatie en waar liggen de valkuilen en kansen.

Dit alles zal zoveel mogelijk interactief onderzocht en besproken worden waarbij steeds vanuit de theorie naar de klinische praktijk en vice versa zal worden geschakeld.

 

Leerdoelen:

Kennis van theorie over veerkracht

Begrip van de relatie tussen Veerkracht, positieve gezondheid en Acceptance & Commitment Therapie (ACT)

Begrip van het belang van veerkracht voor patienten, zorgverleners en organisaties

Praktische handvaten veerkracht voor de klinische praktijk

 

(Meerdaagse) Nascholing
Bestand  
nascholing programma veerkracht.docx10-10-2018 15:0711 KB
0
Tijd18:00 - 21:30
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

Tijd18:00 - 21:30
LocatieHeerenveen (NL) (Toon kaart)

Tijd18:00 - 21:30
LocatieVoorburg (NL) (Toon kaart)

Tijd18:00 - 21:00
LocatieSwalmen (NL) (Toon kaart)

Bij Ortius pijnrevalidatie kan men terecht wanneer er sprake is van (continu of wisselende) chronische pijn of pijnvermoeidheid en deze langer duurt dan 3 maanden. Chronische pijn kan ineens ontstaan of blijven voortduren na een lichamelijke beschadiging. Pijnklachten die met chronische pijn in verband worden gebracht, zijn bijvoorbeeld fibromyalgie, artrose, hoofdpijn en chronische rug- of nekpijn (lumbago, spit, ischias). Ook kan pijn ontstaan omdat (een deel van) het zenuwstelsel overgevoelig is.

Als na behandeling door huisarts, fysiotherapeut en psycholoog men nog steeds problemen ervaart in het dagelijks functioneren dan kan men terecht bij Ortius voor pijnrevalidatie.

De chronische pijn- of vermoeidheidsklachten zullen niet alleen invloed hebben op het lichamelijk functioneren, maar ook op het psychisch en sociaal functioneren. Pijnrevalidatie bij Ortius is erop gericht om het functioneren op al deze drie vlakken te verbeteren en de invloed van de klachten op het leven van de patiënt terug te dringen. Bij Ortius stemmen wij de behandeling af op de persoonlijke behoefte en situatie. Pijnrevalidatie bij Ortius is niet allen gericht op het verminderen van de chronische klachten, maar richt zich vooral op het herstel van functioneren, terugkeer naar maatschappelijk participeren en het bieden van toekomstperspectief. De revalidatiezorg die wij verlenen is verzekerd via de basiszorg.

Ortius heeft 5 vestigingen: Enschede, Heerenveen, Utrecht (HK), Swalmen en Voorburg

T.a.v. de Financiele Administratie Kanaalweg 16 - Gebouw A2
3826 KL
UTRECHT
085-0700100