Opleidingen details King nascholing

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Zelf Plannen en zelf oplossingen bedenken; cognitief gedragstherapeutische behandelingen bij adolescenten met ADHD. (ID nummer: 338660)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal (1 uitvoeringsdatum)
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
K&J/OG herregistratie618-3-2019 t/m 17-3-2022
K&J/OG opleiding - behandeling 518-3-2019 t/m 17-3-2022
K&J/OG opleiding - diagnostiek118-3-2019 t/m 17-3-2022
K&J/OG opleiding - extra literatuurstudie618-3-2019 t/m 17-3-2022

In deze cursus worden 2 cognitief gedragstherapeutische protocollen behandeld: Zelf plannen en Zelf oplossingen bedenken. De protocollen zijn gericht op adolescenten met ADHD en de minder gemotiveerde adolescenten. Het betreft een zeer omvangrijke groep die risico loopt op schooluitval, verslavingen en andere bijkomende psychische&stoornissen.Om ervoor te zorgen dat adolescenten gemotiveerd worden en blijven voor behandeling wordt er gebruik gemaakt van technieken uit de motiverende gespreksvoering. De basis hierbij is een open, motiverende houding van de behandelaar naar de adolescent. Het behandelprotocol Zelf plannen is gericht op de kernproblemen van adolescenten met ADHD: problemen in het kunnen plannen en organiseren. Binnen de behandeling Zelf oplossingen bedenken is de aanpak gericht op het vinden van oplossingen en het ontwikkelen van vaardigheden die kunnen helpen de doelen van de adolescent te bereiken.

Cursisten kunnen na het volgen van de workshop Zelf Plannen en Zelf Oplossingen Bedenken direct toepassen in de praktijk.

academici en HBO-ers
Cursus
 Verdiepend
10
25
ja
200
7
toetsing en evaluatie
Hulpverleners die werken met of interesse hebben in jongeren met ADHD met planningsproblemen en motivatieproblemen
Bestand 
publieke deel.pdf80 KB
Hoofdniveau
Herregistratie KJ/OG
Registratie KJ/OG
Tijd9:30 - 16:30
LocatieAmsterdam (NL) (Toon kaart)

Tijd9:30 - 16:45
LocatieAmsterdam (NL) (Toon kaart)

Hoge Kwaliteit postacademische nascholing voor een betaalbare prijs. Dat zijn de belangrijkste uitgangspunten van onze filosofie. Ben jij werkzaam als psycholoog of orthopedagoog in de Jeugdzorg, GGZ of in het onderwijs? Dan kun je bij ons terecht voor kwalitatief hoogwaardige én betaalbare cursussen.

De huidige ontwikkelingen binnen ons vakgebied stellen steeds meer eisen aan (na)scholing. Wij vinden dat een prima ontwikkeling, maar realiseren ons ook dat het behalen van aanvullende registraties tijdrovend en bovendien erg kostbaar is. Wij willen professionals in de jeugdzorg helpen om continu up-to-date te blijven en bieden daarom een breed aanbod aan van betaalbare cursussen en trainingen voor hulpverleners in de GGZ, jeugdzorg en onderwijs.

Sint Willibrordusdwarsstraat 4
1074XG
Amsterdam
0643438267
Selecteer een bestand aub.