Opleidingen details PAO Psychologie

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Neuropsychologische diagnostiek bij kinderen - de hoofdlijnen (ID nummer: 337960)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal (1 uitvoeringsdatum)
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
K&J/OG herregistratie124-4-2019 t/m 3-10-2020
K&J/OG opleiding - diagnostiek64-4-2019 t/m 3-10-2020

Doelgroep:

Universitair afgestudeerde psychologen en pedagogen met minimaal twee jaar praktijkervaring in psychodiagnostiek bij kinderen.

 

Doel

De cursist zal kennis en ervaring opdoen met het neuropsychologisch denkmodel, de verschillende functiegebieden, welke neuropsychologische testen het meest gangbaar zijn.  Wat zijn de indicaties voor neuropsychologisch onderzoek? Hoe kan men het onderzoek vertalen naar de behandeling? Welke behandelmethoden zijn evidenced based binnen de neuropsychologie van het kind?

De cursist zal zich bekwamen in de neuropsychologisch diagnostiek, zal op de hoogte zijn van de (nieuwste) neuropsychologische testen, kan indicaties stellen voor neuropsychologisch onderzoek. Is op de hoogte van neuropsychologische kennis over de verschillende aandoeningen zoals NLD, dyslexie, ADHD. De cursist is op de hoogte van de behandelmogelijkheden vanuit een neuropsychologisch denkkader en welke behandelmethoden evidenced based zijn.

 

uitsluitend academici
Cursus
 Inleidend
 Verdiepend
10
20
ja
660
12
toetsing en evaluatie
Universitair afgestudeerde psychologen en pedagogen met minimaal twee jaar praktijkervaring in psychodiagnostiek bij kinderen.
Bestand 
NDKH - literatuur.docx54 KB
Hoofdniveau
Herregistratie KJ/OG
Registratie KJ/OG
Tijd9:30 - 16:30
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

Tijd9:30 - 16:30
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

PAO Psychologie richt zich op postacademisch onderwijs: vakinhoudelijke na- en bijscholing op het gebied van de gedragswetenschappen. Onze klanten zijn vooral professionals met een universitaire vooropleiding op dit gebied: psychologen, pedagogen, psychotherapeuten, psychiaters. Bij veel cursussen is de doelgroep breder en zijn ook psychiatrisch verpleegkundigen, maatschappelijk werkers, leerkrachten en begeleiders welkom.

 

Keurenplein 41/ A163
1069 CD
Amsterdam
Keurenplein 41 /A163
1069 CD
Amsterdam
085-4879310
Selecteer een bestand aub.