Opleidingen details CMF-Nederland

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Congres: Tijd om te gaan!? Handelingswijsheid voor de zorgprofessional rondom het (on)gewenste levenseinde (ID nummer: 337949)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemene scholing cluster 1,2 en 3517-11-2018 t/m 16-11-2019

Het thema gaat zowel over mensen die de dood graag nog even uit zouden willen stellen, als over mensen voor wie deze niet snel genoeg kan komen. Hoe begeleid je als hulpverlener mensen in dit proces? Hoe ga je om met de veelzijdigheid en veelkleurigheid van je patiënt en het (on)gewenste sterven? Tijdens het congres krijgt u meer inzicht in de tendensen die zichtbaar zijn in het denken over lijden en dood, toegespitst op de huidige debatten hierover. Daarnaast willen we graag, in een werkgebied vol evidence based practice en richtlijnen,  de praktische wijsheid van de zorgprofessional herwaarderen. 

Dit congres wordt georganiseerd door de Christelijke Vereniging voor Psychiaters, Psychologen en Psychotherapeuten (CVPPP) samen met de Christian Medical Fellowship Nederland (CMF-Nederland). Dit in samenwerking met het Kennisinstituut Christelijke GGZ (KICG). 

Leerdoelen

  • De deelnemer heeft inzicht gekregen, vanuit een filosofische reflectie, welke algemene tendensen zichtbaar zijn in het denken over lijden en de dood. Toegespitst op de huidige debatten hierover.
  • De deelnemer heeft vanuit verschillende gezichtspunten inzicht gekregen in de belangrijkste processen in de palliatieve fase.
  • De deelnemer is duidelijk geworden wat het belang is van praktische wijsheid in de begeleiding van een palliatieve patiënt en diens familie. Aan de hand van de lezingen workshops heeft hij/zij handreikingen gekregen in het ontwikkelen en oefenen van de eigen praktische wijsheid.
  • De deelnemer heeft vanuit verschillende gezichtspunten inzicht gekregen in de rol die existentiële vragen kunnen spelen bij een patiënt. De deelnemer heeft signalen hiervan leren herkennen en inzicht gekregen in hoe hij/zij deze vragen bespreekbaar kan maken. 
(Meerdaags) Congres
125
Het standaardtarief voor medisch specialisten is € 125. Voor leden van de deelnemende organisaties, a(n)iosen en studenten gelden kortingen. Voor meer informatie kijk op www.tijdomtegaan.nl/praktisch
LocatieAmersfoort (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenHet betreft één congres, met een ochtend- en een middagprogramma
Bijeenkomsten
 Algemene scholing cluster 1,2 en 3Tijd
Ochtendprogramma met een lezing door prof. dr. Maarten Verkerk en dr. Guus Timmerman309:15 - 12:30
Middagprogramma met keuze uit 7 workshops waarin het thema verder wordt uitgewerkt214:00 - 16:45

CMF Nederland is de vereniging voor artsen en geneeskundestudenten, tandartsen en tandheelkundestudenten, die vanuit hun christelijke overtuiging hun medisch denken en handelen vorm willen geven.
De Molen 24
3994 DB
Houten
0631044924
Selecteer een bestand aub.