Opleidingen details Gelre ziekenhuizen / Leerhuis medische opleidingen

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Peer Support trainingen (ID nummer: 337755)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemene scholing cluster 2618-4-2019 t/m 17-4-2020

Het realiseren van een team van medisch specialisten dat volgens een getrainde systematiek, collega´s steunt nadat een plotseling ingrijpende gebeurtenis of trauma op de werkvloer heeft plaatsgevonden. Leden van het team zijn structureel en op eigen initiatief beschikbaar voor de collega’s die deze traumatische ervaring hebben doorgemaakt.

Leerdoelen:

  • Collega´s vinden een luisterend, onbevooroordeeld oor voor hun verhaal waardoor het voor hen mogelijk wordt om het werk zo vlot mogelijk weer op te pakken en om te gaan met allerlei gevoelens die door de gebeurtenis zijn komen boven drijven (schuld, deuk in zelfvertrouwen, verdriet etc.). Hiermee wordt de kans op stressklachten, die een negatieve invloed op de uitvoering van werk maar ook op het leven thuis, op termijn veel kleiner.
  • Collega’s zijn op de hoogte van de laatste wetenschappelijke kennis rondom de impact van een traumatische gebeurtenis en de gevolgen.
  • Collega’s zijn goed geïnformeerd over het drie gesprekken model en kunnen deze toepassen.
  • Collega’s zijn in staat de gespreksvoering uit te voeren met daarin voldoende aandacht voor de aspecten empathie, professionele distantie en de juiste zorg voor de collega die het betreft.
  • Collega’s zijn zich bewust van hun eigen valkuilen bij het aangaan van een traject peersupport.
Workshop
 
0
Tijd13:00 - 20:00
LocatieApeldoorn (NL) (Toon kaart)

Tijd13:00 - 20:00
LocatieApeldoorn (NL) (Toon kaart)

Tijd12:00 - 19:00
LocatieZutphen (NL) (Toon kaart)

Tijd13:00 - 20:00
LocatieApeldoorn (NL) (Toon kaart)

Gelre ziekenhuizen vormt, in samenhang met de eerste en derdelijnsgezondheidszorg, een transmuraal zorgnetwerk in de regio Apeldoorn - Zutphen, waar onze twee ziekenhuislocaties en een buitenpolikliniek zich bevinden. Met ongeveer 3300 medewerkers en ruim 180 medisch specialisten is Gelre ziekenhuizen één van de grotere ziekenhuizen in Nederland.
 

Albert Schweitzerlaan 31
7334 DZ
Apeldoorn
9014
7300 DS
Apeldoorn
055 - 581 80 12
Selecteer een bestand aub.