Opleidingen details RINO Groep Utrecht

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Behandelen van autisme in het gezin (ID nummer: 337407)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
NVRG - Nascholingscursus1214-6-2019 t/m 13-6-2020

Autisme heeft niemand alleen. Autisme is een prikkelverwerkingsstoornis met per definitie problemen op het gebied van contact en communicatie. Daardoor ondervinden de omgeving, de gezinsleden van iemand met autisme dus ook contact- en communicatieproblemen. Het effect van autisme kan heel groot zijn zowel voor ouders van, partners van, brussen van en kinderen van. Daarnaast hebben deze mensen ook weer effect op diegene met autisme zelf. Eerst kijken we in de cursus hoe deze effecten op elkaar zijn en vervolgens worden er systeemtherapeutische technieken aangereikt om in contact te komen met het hele gezin. De cursus wordt gegeven door twee docenten van wie een ervaringsdeskundig is.

Doel
Na afloop van deze cursus kunt u de cliƫnt met autisme en zijn gezinsleden met inzet van systeemtherapeutische technieken behandelen. U heeft zicht op de effecten van autisme op de verschillende gezinsleden van iemand met autisme. Ook heeft u uw inzicht vergroot op de onderlinge wisselwerking; dat op zijn beurt heeft effect op degene met autisme. Daarnaast heeft u technieken aangereikt gekregen om met het hele gezin in contact te komen.

BeroepsgroepBeroepsorganisatie
Accreditatiebureau NIP Kinder- en Jeugdpsycholoog (K&J) / NVO Orthopedagoog-Generalist (OG)Psychologen/ Gedragstherapeuten/Pedagogen/ Systeemtherapeuten
Accreditatiebureau Verpleegkundig Specialisten RegisterVerpleegkundigen & Verzorgenden Nederland
Jeugdzorg pedagoogPsychologen/ Gedragstherapeuten/Pedagogen/ Systeemtherapeuten
Jeugdzorg psycholoogPsychologen/ Gedragstherapeuten/Pedagogen/ Systeemtherapeuten
Nederlandse vereniging van pedagogen en onderwijskundigen (NVO)Psychologen/ Gedragstherapeuten/Pedagogen/ Systeemtherapeuten
1 2 3
academici en HBO-ers
Cursus
 Verdiepend
11
14
ja
560
12
toetsing en evaluatie
Gz-psychologen, kinder- en jeugdpsychologen, orthopedagogen-generalist, systeemtherapeuten en verpleegkundig specialisten.
Tijd9:30 - 16:30
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

De RINO Groep is een maatschappelijk betrokken organisatie. Met onze ruim 90 medewerkers organiseren we opleidingen, trainingen en congressen voor professionals die werken met mensen met een psychische kwetsbaarheid. Dit doen we in nauwe samenwerking met onze docenten en diverse samenwerkingspartners.

Oudenoord 6
3511 BS
UTRECHT
(030) 230 84 50
Selecteer een bestand aub.