Opleidingen details Aqua & Lime Health Coaching

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Balance and Boundaries: Leer op een prettige manier je grenzen aangeven (ID nummer: 337034)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemene scholing cluster 1,2 en 3618-1-2019 t/m 17-1-2020

1-daagse vervolg-training speciaal voor vrouwelijke artsen

Balance & Boundaries: leer op een prettige manier je grenzen aangeven

 

Inleiding

Hoewel artsen vaak tevreden zijn met hun werk is er ook een hoge (en toenemende) mate van stress en burnout in deze beroepsgroep. Uit onderzoek blijkt dat artsen een hoge werkdruk ervaren. (Nederlandse huisartsen hebben ook daadwerkelijk een hogere werkbelasting dan huisartsen in andere landen). Naast medische expertise wordt er steeds meer van artsen gevraagd: samenwerken in (multidisciplinaire) teams, ‘shared decision making’, onderwijs geven, voldoen aan een toenemend aantal richtlijnen, meewerken aan kwaliteitscontrole. Artsen voelen zich overspoeld door de bijbehorende administratieve taken en bureaucratie en ervaren een verlies aan autonomie. Dit leidt tot ontevredenheid en stress. Naast externe zijn er ook interne factoren die bijdragen aan stress en onwelbevinden, zoals perfectionisme, zelfkritiek, focus op (zorg voor) anderen en geen hulp willen vragen.

Er is een duidelijk verband tussen (on)welbevinden van een arts en professioneel functioneren. Werkgerelateerde stress, moeheid en verminderd welbevinden zijn aantoonbaar gerelateerd aan verminderde kwaliteit van zorg en patiëntveiligheid. Omgekeerd bevordert welbevinden van de dokter de kwaliteit van zorg. (Bron: Scheepers R.A., Physicians’ Professional Performance: An Occupational Health Psychology Perspective, Thesis AMC-UVA, feb 2016)

De 1-daagse training vervolg-training Balance & Boundaries reikt handvatten aan om het welbevinden en professioneel functioneren van vrouwelijke artsen te verbeteren. Met name op het gebied van prioriteiten stellen, grenzen bepalen en grenzen aangeven.

Algemene leerdoelen nascholing

  • Huidige werk-privé-situatie in kaart kunnen brengen.
  • Interne factoren die werk-privé-balans, balans persoonlijke en professionele rollen en evenwichtige levensstijl verstoren en bevorderen kunnen benoemen en herkennen.
  • Bewust worden van universele en eigen behoeftes en op basis daarvan prioriteiten kunnen stellen en eigen grenzen kunnen bepalen.
  • Enkele technieken voor het aangeven en bewaken van grenzen oefenen en kunnen toepassen.
  • Op basis van de verkregen inzichten in staat zijn een persoonlijk actieplan op te stellen zodat meer balans ontstaat in de dagelijkse werk-privé-situatie

Nevendoelen

  • Ervaringen en kennis delen met andere vrouwelijke artsen, elkaar steunen en tips geven.
  • Ervaren wat het effect is van tijd en ruimte voor jezelf met voldoende pauzes, gezond eten en drinken, bewegen en reflectie.

Uitgebreide informatie voor de deelneemsters: aqualime.nl/balance-and-boundaries

Workshop
450
375 euro per persoon (incl BTW) indien deelneemster samen met een partner meedoet
Tijd9:00 - 17:30
LocatieBunnik (NL) (Toon kaart)

Tijd9:00 - 17:00
LocatieDriebergen-Rijsenburg (NL) (Toon kaart)

Ik richt mij met Aqua & Lime Health Coaching op vrouwelijke artsen die dreigen vast te lopen in de hoeveelheid werk, die moeite hebben met het balanceren tussen werk en thuis en die willen voorkomen dat ze uitvallen met overspannenheid of burnout. Met mijn (online en offline) programma's leer ik hen de vaardigheden en overtuigingen die nodig zijn om ontspannen, gezond en met plezier te kunnen blijven werken en leven. Ik doe vanuit mijn achtergrond als (voormalig) huisarts, coach, mindfulness- en compassietrainer.

Tempeliersstraat 16
2012 ED
Haarlem
06-52762250
Selecteer een bestand aub.