Opleidingen details SmartEducation - MovingSmart bvba

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

SMARTEDUCATION: Meniscal injuries, insights and treatment guidelines (ID nummer: 336651)
 (19) 

beoordeling per persoon

 21-3-2019
 19-3-2019
Duidelijk, voldoende combinatie theorie en praktijk. Een echte aanrader.
 12-3-2019
goed
 12-3-2019
 11-3-2019
 11-3-2019
zeer boeiend, een duidelijk overzicht van recente inzichten en studies over het onderwerp veel direct toepasbare kennis en praktische oefeningen af en toe een beetje chaotische uitleg Zeker een aanrader
 11-3-2019
Nuttig
 11-3-2019
heel interessant
 11-3-2019
 10-3-2019
 10-3-2019
 9-3-2019
Goede afwisseling theorie en praktijk. Direct toepasbaar
 8-3-2019
ZEER GOED VOOR DE EVOLUTIES BINNEN DIT THEMA
 7-3-2019
Goede opfrissing anatomie en behandelmethodes. Alsook goede uitbreiding op oefentherapie. Enige nadeel: relatief weinig nieuwe inzichten.
 4-3-2019
Goede presentatie, fijne verdeling tussen praktijk en theorie. Zeer nuttig om toe te passen in de praktijk.
 2-3-2019
Interessante inzichten omtrent welke patiënten wel of niet in aanmerking komen voor een operatie. Post-operatief schema uitgebreid uitgewerkt.
 1-3-2019
zeer uitgebreid
 1-3-2019
Goede cursus. Het postoperatieve luik mocht iets meer uitgelegd worden (welke info geef je aan je patient en dergelijke)
 1-3-2019
Te laag niveau
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemeen kinesitherapeutisch1628-2-2019 t/m 31-12-2019

Inhoud:

In de kinesitherapeutische praktijk worden we best vaak geconfronteerd met patiënten met een meniscusproblematiek. Meniscusletsels zijn terug te vinden in alle leeftijdscategorieën, sporters en niet-sporters, en worden soms over het hoofd gezien in de behandeling van andere pathologieën. Wat dit onderwerp nog interessanter maakt, is dat er tegenwoordig in de literatuur steeds meer evidentie is om een conservatieve behandeling te verkiezen boven een operatieve ingreep.
Deze opleiding probeert in de eerste plaats een antwoord te bieden op een aantal belangrijke vragen:

– Hoe kan je klinisch een meniscusletsel gaan herkennen?
– Welke klachten zijn typisch gelinkt aan deze pathologie?
– Wanneer is het zinvol een patiënt door te sturen voor verder onderzoek? Wanneer er effectief een meniscusletsel aanwezig is, welke biomechanische factoren werken dit in de hand en moeten we trachten te wijzigen?
– Welke behandelopties zijn er allemaal?
– Wat zijn de indicaties voor operatief ingrijpen? …

Al deze elementen worden theoretisch en praktisch dieper uitgelicht door een multidisciplinair docententeam. In het tweede deel van deze dagopleiding wordt verder ingegaan op de keuze voor de, patiënt specifieke, beste behandelstrategie en -evolutie en de parameters die hierbij een rol kunnen spelen.

Leerdoelen:
– Inzicht in de pathofysiologie van meniscusletsels en de relatie met andere (knie)pathologieën
– Het uitvoeren van een specifiek klinisch onderzoek
– Indicaties herkennen voor operatieve of conservatieve behandeling
– Wat zijn de guidelines voor de keuze tot operatieve of conservatieve behandeling?
– Update van de huidige operatieve technieken
– Concrete invulling van een postoperatieve of conservatieve behandeling
– Inzicht krijgen in de evolutie tijdens en na de behandeling

Doelgroep van de cursus : Kinesitherapeuten, sportkinesitherapeuten, manueel therapeuten, sportartsen, osteopaten en chiropractoren.

Inbegrepen : Syllabus, lunchbuffet en koffiepauzes.

Accreditatie :  Pro-Q Kine aangevraagd

Caroline Dauw is manueel therapeut en sportkinesitherapeut. Ze is werkzaam in Magnus te Leuven, maar daarnaast is ze ook praktijkassistente aan de KU Leuven, en deel van het SmartEducation assistenten-team. Hiernaast is Caroline ook voornamelijk werkzaam in de volleybal, waar ze op regelmatige basis met de nationale jeugdteams op verplaatsing is. Ook buiten de volleybal begeleidt ze topsporters van diverse sporten en is ze onderdeel van de medische staff van Team Belgium.

Dr Shevan Mufty volgde zijn opleiding orthopedische heelkunde aan deKatholieke universiteit van Leuven. Nadien volgde hij een bijkomend fellowship om zich te verdiepen in de schouderpathologie in het AZ Sint-Jan en AZ Sint-Lucas in Brugge alsook in het UZ Gent , Sint-Lucas te Gent en Zorgsaam Terneuzen bij de TerBrugGen-schoudergroep. Daarnaast volgde hij ook een fellowship op de knee-unit in AZ Elizabeth te Herentals om zich extra te bekwamen in kniepathologie. Momenteel is hij werkzaam als orthopedisch chirurg in het Heilig Hart Ziekenhuis te Leuven waar hij zich toelegt op knie- en schouderpathologie.

Caroline Dauw is manueel therapeut en sportkinesitherapeut. Ze is werkzaam in Magnus te Leuven, maar daarnaast is ze ook praktijkassistente aan de KU Leuven, en deel van het SmartEducation assistenten-team. Hiernaast is Caroline ook voornamelijk werkzaam in de volleybal, waar ze op regelmatige basis met de nationale jeugdteams op verplaatsing is. Ook buiten de volleybal begeleidt ze topsporters van diverse sporten en is ze onderdeel van de medische staff van Team Belgium.

Dr Shevan Mufty volgde zijn opleiding orthopedische heelkunde aan deKatholieke universiteit van Leuven. Nadien volgde hij een bijkomend fellowship om zich te verdiepen in de schouderpathologie in het AZ Sint-Jan en AZ Sint-Lucas in Brugge alsook in het UZ Gent , Sint-Lucas te Gent en Zorgsaam Terneuzen bij de TerBrugGen-schoudergroep. Daarnaast volgde hij ook een fellowship op de knee-unit in AZ Elizabeth te Herentals om zich extra te bekwamen in kniepathologie. Momenteel is hij werkzaam als orthopedisch chirurg in het Heilig Hart Ziekenhuis te Leuven waar hij zich toelegt op knie- en schouderpathologie.
8
230
 
Tijd09:00 - 17:00
LocatieGent (BE) (Toon kaart)

Tijd09:00 - 17:00
LocatieLeuven (BE) (Toon kaart)

 SmartEducation - MovingSmart bvba
 (5929) 

SmartEducation vzw heeft tot doel beroepsopleiding, herscholing, bijscholing te verstrekken aan een brede doelgroep. Deze bestaat uit personal trainers, sportcoaches, paramedici en medici. In eerste instantie zal SmartEducation zich vooral richten op kinesitherapeuten. Door het volgen van de opleiding/vorming/scholing kan deze doelgroep een bijkomende specialisatie of vervolmaking in verband met het reeds uitgeoefende beroep verwerven. Deze bijscholingen kunnen onderwezen worden in de vorm van een lezing, workshop, symposium, congres, intensive courses (1-3 dagen) en een langdurigere opleiding al dan niet in samenwerking met andere opleidingsinstituten, onderwijsinstellingen of onderzoeksgroepen.

Kamstraat 24
1750
Lennik
++3228966233
Selecteer een bestand aub.