Opleidingen details SmartEducation - MovingSmart bvba

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

SMARTEDUCATION : Basisopleiding ‘Musculoskeletal Ultrasound’ (ID nummer: 336582)
 (9) 

beoordeling per persoon

 24-6-2019
Interessante workshop, veel bijgeleerd
 22-6-2019
goed
 15-6-2019
Zeer goede cursus. Probleem is de zeer zware investering indien men verder wil evolueren. Groep bestond slechts uit 8 deelnemers, wat een luxe was.
 14-6-2019
Zeer nuttige en leerrijke bijscholing. Niet alleen technisch krijg je nieuwe vaardigheden, ook verdiep je je kennis anatomie en inzicht in pathologie en klinische relevantie. De eLearning vooraf maakt het bovendien mogelijk om heel veel praktijkoefeningen te integreren en casussen te bespreken. Top!
 5-3-2019
Top
 28-2-2019
 28-2-2019
OK over heel de lijn.
 28-2-2019
/
 21-2-2019
Interessante cursus, vergroot het inzicht in MSK gerelateerde klachten. Een meerwaarde als therapeut
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemeen kinesitherapeutisch2414-2-2019 t/m 31-12-2019

Basisopleiding ‘Musculoskeletal Ultrasound’ (module 1)

Instructor: Marc Schmitz, MSc. (Nl) – Sonoskills

Inhoud :

Met echografie (Musculo Skeletal Ultrasound) kunnen real-time opnamen gemaakt worden van het bewegingsapparaat. Echografie biedt tegen lage kosten een non-invasieve methode om diagnostische informatie te krijgen van het bewegingsapparaat. Het onderzoek is snel, gemakkelijk, comfortabel voor de patiënt en kan zo vaak herhaald worden als nodig blijkt. Echografie binnen de kinesitherapie is een nieuwe en veelbelovende discipline. Vooral in het buitenland wint deze vorm van onderzoek en opvolging snel aan belang. De redenen hiervoor zijn duidelijk:

Je verbetert je klinisch redeneren en diagnostiek. Je kwaliteit als professional stijgt, maar ook de kwaliteit van de praktijk gaat erop vooruit. Dit resulteert in een beter zorgaanbod en draagt bij tot de gezondheid van patiënten.

Je voegt een extra tool toe aan je ‘gereedschapskist’. Als kinesitherapeut ben je per definitie al een musculoskeletaal expert, met de toevoeging van echografie word je een complete professional.

Met echografie bereid je je voor op de toekomst. Je kan je differentiëren dankzij deze extra expertise en hebt een stapje voor wanneer er (in de nabije toekomst) directe toegang tot de kinesitherapie zal zijn.

SonoSkills staat garant voor hoogkwalitatieve echografie opleidingen. De opleidingen zijn up-to-date, evidence-based en voorzien van een sterk uitgebouwd eLearning-systeem. Via eLearning leer je alle theorie op eigen tempo van thuis uit, waardoor er meer tijd vrijkomt tijdens de opleiding zelf voor hands-on praktijk.

Deze basismodule is de eerste module in een reeks van 3 modules (telkens 2 dagen). Samen vormen ze MSK Ultrasound Level 1. Later in 2018 worden de 2 andere modules georganiseerd.

De cursist ervaart wat echografie is door het leren scannen van de vijf meest voorkomende indicaties en lichaamszones in de praktijk:

– Supraspinatus
– extensoren elleboog (tenniselleboog)
– carpaal tunnel syndroom
– ventrale knie
– achillespees

Leerdoelen :

– De cursist verkrijgt theoretische kennis over wat echografie is en welke plaats het inneemt binnen de klinische setting.
– De cursist verkrijgt anatomische kennis over de onderwezen structuren.
– De cursist leert het echografie-apparaat en settings praktisch te bedienen.
– De cursist leert handelen naar de richtlijnen en protocollen uitgevaardigd door de ESSR.
– De cursist verkrijgt praktische vaardigheden om de onderwezen structuren te scannen.
– De cursist verkrijgt basale kennis over het herkennen van pathologie met betrekking tot de onderwezen structuren.

Doelgroep van de cursus : Kinesitherapeuten, sportkinesitherapeuten, manueel therapeuten, sportartsen, osteopaten en chiropractoren

Inbegrepen : Syllabus, lunch en koffiepauzes.

Marc Schmitz, MSc.  is de oprichter van SonoSkills, een internationale organisatie gespecialiseerd op musculoskeletale echografie opleidingen voor zorgprofessionals. Marc houdt zich voornamelijk bezig met het ontwikkelen van nieuwe cursussen, verzorgen van trainingen en spreken op (inter)nationale congressen. Daarnaast is hij Hoofd Opleiding van het masterprogramma “Musculoskeletale echografie voor fysiotherapeuten” bij SOMT University, in samenwerking met de Universiteit Leiden, Vrije Universiteit Brussel en Maastricht University. Dit is het de eerste opleidingwaar men een mastertitel kan behalen binnen het domein echografie.

 

Marc Schmitz, MSc. is de oprichter van SonoSkills, een internationale organisatie gespecialiseerd op musculoskeletale echografie opleidingen voor zorgprofessionals. Marc houdt zich voornamelijk bezig met het ontwikkelen van nieuwe cursussen, verzorgen van trainingen en spreken op (inter)nationale congressen. Daarnaast is hij Hoofd Opleiding van het masterprogramma “Musculoskeletale echografie voor fysiotherapeuten” bij SOMT University, in samenwerking met de Universiteit Leiden, Vrije Universiteit Brussel en Maastricht University. Dit is het de eerste opleidingwaar men een mastertitel kan behalen binnen het domein echografie.
16
570
 
Tijd09:00 - 17:00
LocatieHerent (BE) (Toon kaart)

Tijd09:00 - 17:00
LocatieGent (BE) (Toon kaart)

Tijd09:00 - 17:00
LocatieMechelen (BE) (Toon kaart)

 SmartEducation - MovingSmart bvba
 (5929) 

SmartEducation vzw heeft tot doel beroepsopleiding, herscholing, bijscholing te verstrekken aan een brede doelgroep. Deze bestaat uit personal trainers, sportcoaches, paramedici en medici. In eerste instantie zal SmartEducation zich vooral richten op kinesitherapeuten. Door het volgen van de opleiding/vorming/scholing kan deze doelgroep een bijkomende specialisatie of vervolmaking in verband met het reeds uitgeoefende beroep verwerven. Deze bijscholingen kunnen onderwezen worden in de vorm van een lezing, workshop, symposium, congres, intensive courses (1-3 dagen) en een langdurigere opleiding al dan niet in samenwerking met andere opleidingsinstituten, onderwijsinstellingen of onderzoeksgroepen.

Kamstraat 24
1750
Lennik
++3228966233
Selecteer een bestand aub.