Opleidingen details SmartEducation - MovingSmart bvba

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

SMARTEDUCATION : Manuele therapie van de cervicale wervelzuil (ID nummer: 336577)
 (14) 

beoordeling per persoon

 29-12-2019
Theorie afgewisseld met praktijk is ideaal om opgedane kennis te oefenen en gecorrigeerd te worden.
 21-12-2019
GOEDE OPFRISSING
 19-12-2019
Goede lesgever met duidelijke praktische benadering van geziene theorie
 19-12-2019
Voor mij niet veel vernieuwende stof. Op die manier wel bevestigend.
 19-12-2019
super leerrijk, direct toepasbaar , top!
 19-12-2019
 19-12-2019
 15-12-2019
Interessante 3-daagse door therapeut die zowel theoretisch als praktisch goed onderbouwd is en zijn ervaring goed kan overbrengen
 14-12-2019
was terug een goede herhaling van mijn manuele therapie en een aanvulling in het kader van het klinisch therapeutisch onderzoek en behandeling
 14-12-2019
 14-12-2019
 11-12-2019
Zeer tevreden over de activiteit waarbij ook veel aandacht besteed werd aan de correcte uitvoering en inoefening van technieken.
 11-12-2019
interessant!
 10-12-2019
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemeen kinesitherapeutisch248-2-2019 t/m 31-12-2019

Deze 3-daagse cursus (voordien 2 dagen) is een intensieve “evidence based update” van de kennis en de klinische vaardigheden van de cervikale wervelkolom voor de beginnende of gevorderde manueel therapeut. Er wordt gekozen voor 3 intensieve dagen om eveneens patiëntendemonstraties te kunnen toevoegen. Dit geeft een extra dimensie aan de cursus en voorziet bovendien meer tijd om de technieken goed in te oefenen. Via onderzoek, klinische redenering en behandeling met (nieuwe) technieken worden de acute en chronische cervikale disfuncties van zowel neurogene, articulaire als myofasciale origine in een totaalpakket benaderd.
Het hoofddoel van deze cursus is de integratie van diverse articulaire, myofasciale en neurogene concepten uit de manuele therapie met als doel uw aanpak van musculo-skeletale pijnklachten te optimaliseren. Er zal aandacht besteed worden aan verbeteren van onderzoeksvaardigheden, evaluatie, analyse, interpretatie, differentiaal diagnostiek, classificatie,van houdings geralateerde problemen, patientdemostratie en behandeling. De behandeling omvat de compilatie van diverse technieken uit de manuele therapie die de lesgever verwerkt heeft tot zijn eigen behandelsysteem gebaseerd op 45 jaar klinische ervaring. Het is gericht op het behandelen van bewegingsdisfuncties, motorische controle en neurogene disfuncties vanuit een classificatie-model dat eerder een functioneel en cognitief herstel nastreeft dan een herstel van “een” pathologie
Deze cursus is zowel geschikt voor elke kinesitherapeut met basiskennis MSK en/of manueel therapeut die op zoek is naar nieuwe kennis of uitbreiding van zijn bestaande musculoskeletale kennis.

Datum : vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 februari 2019, telkens van 9u-17u

Doelgroep van de cursus : Kinesitherapeuten, manueel therapeuten en osteopaten.

Prijs : 610€ (excl btw) , 40% korting via KMO-portefeuille

Inbegrepen : Syllabus, lunch en koffiepauzes.

Organisatie : SmartEducation in samenwerking met Cape Education

Philip Moulaert heeft 45 jaar ervaring als therapeut in de behandeling van neuro-musculo-skeletaledysfuncties en is 35 jaar actief als lesgever waarvan 10 jaar als kerndocent van de postacademische opleiding manuele therapie aan de UGent. Op heden is hij verbonden aan de postgraduaat opleiding manuele therapie van de KU Leuven. Hij was een leerling van Bob Elvey in Australië, grondlegger van de neurogene mobilisatietechnieken en neurodynamica. Philip behaalde een master in de orthopedische manuele therapie (USA) en een diploma in de osteopathie (FR). Hij doceert gastlezingen en intensieve cursusen internationaal voor manueel therapeuten en osteopaten en combineert dit tot op heden met zijn klinisch werk in zijn eigen praktijk.

Philip Moulaert heeft 45 jaar ervaring als therapeut in de behandeling van philip moulaertneuro-musculo-skeletaledysfuncties en is 35 jaar actief als lesgever waarvan 10 jaar als kerndocent van de postacademische opleiding manuele therapie aan de UGent. Op heden is hij verbonden aan de postgraduaat opleiding manuele therapie van de KU Leuven. Hij was een leerling van Bob Elvey in Australië, grondlegger van de neurogene mobilisatietechnieken en neurodynamica. Philip behaalde een master in de orthopedische manuele therapie (USA) en een diploma in de osteopathie (FR). Hij doceert gastlezingen en intensieve cursusen internationaal voor manueel therapeuten en osteopaten en combineert dit tot op heden met zijn klinisch werk in zijn eigen praktijk.
24
610
 
Tijd09:00 - 17:00
LocatieBrugge (BE) (Toon kaart)

Tijd09:00 - 17:00
LocatieBrugge (BE) (Toon kaart)

 SmartEducation - MovingSmart bvba
 (9657) 

SmartEducation is een voortrekker in postacademische vorming voor kinesitherapeuten en andere zorgverstrekkers. Ons opleidingsaanbod onderscheidt zich op vlak van kwaliteit, innovatie en beleving. SmartEducation stimuleert en ondersteunt gepassioneerde zorgverstrekkers die streven naar continue groei en optimale zorg.

Kamstraat 24
1750
Lennik
++3228966233
Selecteer een bestand aub.