Opleidingen details CIDE

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

DE COMPOSIET HOEKOPBOUW (ID nummer: 335972)
 (5) 

beoordeling per persoon

 11-10-2019
 10-10-2019
Het maken van het kleurvergelijkingstandje in de ochtend had misschien beter omgedraaid kunnen worden met het maken van de hoekopbouw in de middag, dan was daar iets meer concentratie en aandacht voor geweest.
 6-10-2019
Heeel veel tipjes die maken een groot versschil
 6-10-2019
Voldoende theoretische info, iets meer tijd besteden aan de uitvoering.
 6-10-2019
Het was een bijzonder leerzame cursus met duidelijke uitleg, mooie slides, tips en tricks en de catering wordt bij CIDE met veel zorg gedaan. CIDE-cursussen voldoen altijd aan mijn verwachtingen.
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ punten per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Vakinhoudelijke scholing727-10-2018 t/m 26-10-2021

De minst invasieve manier om een voortand te restaureren wanneer er door trauma of cariës een deel verloren is gegaan is middels een directe composiet restauratie. Tegelijkertijd is dit een van de moelijkste restauraties omdat hij perfect moet 'blenden' met de natuurlijke tanden eromheen.
Door gebruik te maken van het juiste composiet en geschikte technieken is een prachtig resultaat te verkrijgen.

Stap voor stap zal door de cursisten, met gebruik van de microscoop, een voortand worden gerestaureerd waarbij alle aspecten die van belang zijn aan bod komen. Zaken als als kleuropbouw, vervaardigen van de juiste vorm, transitielijnen, oppervlakte structuur en de glans zullen tijdens de cursus uitgebreid worden behandeld.

Marco Gresnigt is in 2005 afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen.
Hij is zowel werkzaam in de algemene praktijk als aan de Universiteit van Groningen. Zijn interesse gaat uit naar de adhesieve restauratieve tandheelkunde. Daarover geeft Marco in het binnen- en buitenland cursussen.
6
Hoofdniveau
Restauratieve tandheelkunde
Tijd09:00 - 17:00
LocatieDen Haag (NL) (Toon kaart)

Tijd09:00 - 17:00
LocatieDen Haag (NL) (Toon kaart)

Tijd09:00 - 17:00
LocatieDen Haag (NL) (Toon kaart)

LocatieDen Haag (NL) (Toon kaart)

 CIDE
 (145) 

Instituut voor na- en bijscholing in de tandheelkunde


CIDE | Centre for Innovative Dental Education

CIDE is een hypermodern cursuscentrum gehuisvest in een bijzonder sfeervol herenhuis in een van de mooiste wijken van Den Haag. De inrichting is ingetogen modern en straalt een serene rust uit. De ideale omgeving om kennis uit te wisselen en nieuwe praktische vaardigheden te ontwikkelen.

Het cursuscentrum is verdeeld over een aantal etages. Op de eerste verdieping bevindt zich de practicumzaal en op de tweede verdieping de gezellige lunch- en ontspanningsruimte. Op de parterre en in het souterrain zijn de behandelkamers.

De practicumzaal is zodanig ingericht dat 12 cursisten in alle vrijheid in hun eigen unit kunnen werken. Iedere werkplek is voorzien van een behandelmicroscoop en is volledig uitgerust zodat alle onderdelen van de tandheelkunde kunnen worden uitgevoerd. De centrale presentaties en demonstraties zijn vanuit deze units goed te volgen op een breed scherm.

 

Groot Hertoginnelaan 23
2517 EB
Den Haag
070-3607430
Selecteer een bestand aub.