Opleidingen details SmartEducation - MovingSmart bvba

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

SMARTEDUCATION : ‘Motivational Interviewing’ in de kinesitherapie – Vincent Kortleve (ID nummer: 335951)
 (26) 

beoordeling per persoon

 6-11-2019
Zeer toepasbaar in de klinische praktijk, maar niet eenvoudig.
 3-10-2019
Interessante uitleg en goed gegeven!
 30-9-2019
Goede sfeer, veel interaktie
 28-9-2019
 25-9-2019
 22-9-2019
 22-9-2019
Veel mogelijkheden tot oefenen van vaardigheden in de praktijk. Deze opleiding heeft mij ook bepaalde inzichten in de communicatie bijgebracht.
 21-9-2019
De lesgever was een heel goede spreker, waardoor de aandacht gemakkelijk bij je cursus bleef. Ook was de cursus voldoende interactief.
 20-9-2019
Zeer boeiend en interessant ! Zeer goede lesgevers misschien nog iets meer individuele feedback geven. Voor de rest was dit top !
 17-9-2019
 16-9-2019
Pluspunten: enthousiaste lesgever, goede afwisseling theorie en praktijk Verbetersuggestie: variatie brengen in groepjes om oefeningen te doen, lijkt mij een meerwaarde
 13-9-2019
Heel interessant om je eigen communicatieve vaardigheden kritisch te benaderen en te leren hoe je patiënten vanuit zichzelf kan motiveren met je woordgebruik, gespreksstijl en empatisch vermogen. Deze cursus was ook praktisch gericht voor in je eigen praktijk te gebruiken
 12-9-2019
/
 11-9-2019
Hele interessante cursus 2 daagse. Beetje uit onze comfortzone als kinesitherapeut, maar dat maakte het ook interessant. Ik neem erg veel zaken mee uit deze cursus die ik voortaan anders ga aanpakken in de praktijk. Schitterende lesgever.
 10-9-2019
Heel interessant en nuttig voor in de praktijk
 4-3-2019
 13-2-2019
interessant
 7-2-2019
Heel goede en degelijke, praktijkgerichte bijscholing!
 7-2-2019
 7-2-2019
Goed
 7-2-2019
 7-2-2019
Heel interessant , dadelijk toepasbaar in de praktijk .
 4-2-2019
 3-2-2019
Zeer praktisch en toepasselijk, iets wat je te weinig krijgt in de basis
 29-1-2019
motiverende gespreksvoering is voornamelijk bedoeld voor therapeuten die met oefentherapie werken. Weinig uitbreiding naar andere types gesprekken
 29-1-2019
Ik vond het een zeer nuttig en praktijkgerichte cursus over een aspect in de kinesitherapie, waar niet altijd veel aandacht naartoe gaat. De kleine groep maakte het zeer makkelijk om te volgen en persoonlijke vragen te stellen. De lesgever had een goed tempo en liet ruimte voor onze opmerkingen/vragen. Zeer handige cursus, direct toepasbaar in de praktijk en je leven.
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemeen kinesitherapeutisch2424-1-2019 t/m 31-12-2019

‘Motivational Interviewing’ in de kinesitherapie

Docent : Vincent Kortleve (Nl)

Inhoud : 

Merkt u dat uw patiënten wel naar uw adviezen luisteren, maar niet doen wat u hen adviseert? Weet u wél wat uw patiënten anders zouden moeten doen, maar niet hoe u ze zover kan krijgen om dat ook te doen? Bent u geïnteresseerd in methoden om de patiënt in beweging te krijgen? Bij bovenstaande vragen gaat het veelal om het veranderen van (gewoonte-)gedrag. Omdat de motivatie om te veranderen een goede voorspeller is van de feitelijke verandering is het belangrijk dat hulpverleners aandacht besteden aan de intrinsieke motivatie voor verandering.
Deze 2-daagse cursus motiverende gespreksvoering biedt u de mogelijkheid om samen met uw patiënten deze intrinsieke motivatie tot verandering te onderzoeken en te vergroten. U leert u patiënten te gidsen naar de verandering die zij zelf willen. Motiverende gespreksvoering is een benadering waarnaar wetenschappelijk onderzoek gedaan is en waarvan is gebleken dat het een effectieve methode is. Effectief in het ondersteunen van gedragsverandering, leefstijlverandering en bij bijvoorbeeld uw beweegprogramma’s. Zelfmanagement bevorderend en patiënt-tevredenheid verhogend. Tenslotte helpt het u om te voorkomen dat u het probleem zelf op uw schouders neemt!

Doelstelling :

Na afloop van de cursus bent u in staat uw interventie en gesprekstechniek in te passen in het stadium van gedragsverandering van uw cliënt. U kunt effectief omgaan met weerstand tegen verandering en heeft instrumenten om de cliënt te helpen een gewogen beslissing te nemen aangaande zijn gezondheid. Tenslotte kent en gebruikt u de kracht van ‘(verander)taal’ en woorden; u heeft strategieën en vraagtechnieken geleerd om de cliënt te beïnvloeden en te stimuleren de verandering na te streven en vol te houden. U bewaakt bij dit alles uw eigen energieniveau.

Doelgroep van de cursus : Kinesitherapeuten, manueel therapeuten, sportkinesitherapeuten, osteopaten en artsen.

Inbegrepen : Syllabus, lunchbuffet en koffiepauzes.

Er worden maximum 15 deelnemers toegelaten.

 

Vincent Kortleve is fysiotherapeut en master in de psychologie. Zijn grote passie ligt in menselijk gedrag en het effectief en respectvol beïnvloeden hiervan door middel van gespreksvoering. Vincent is verbonden aan diverse Nederlandse onderwijsinstellingen en ook nog steeds actief in de gezondheidszorg als fysiotherapeut/manueel therapeut. Hij maakt deel uit van de internationale vereniging van Motivational Interviewing Trainers (MINT). Sinds 2006 doceert hij postacademische opleidingen aan fysiotherapeuten en andere zorgprofessionals en doceert hij bij verscheidene master fysiotherapie opleidingen in Nederland. Vincent Kortleve is auteur van het boek ‘Fysiotherapeutische Gespreksvoering‘.

Vincent Kortleve is fysiotherapeut en master in de psychologie. Zijn grote passie ligt in menselijkvincent-kortleve gedrag en het effectief en respectvol beïnvloeden hiervan door middel van gespreksvoering. Vincent is verbonden aan diverse Nederlandse onderwijsinstellingen en ook nog steeds actief in de gezondheidszorg als fysiotherapeut/manueel therapeut. Hij maakt deel uit van de internationale vereniging van Motivational Interviewing Trainers (MINT). Sinds 2006 doceert hij postacademische opleidingen aan fysiotherapeuten en andere zorgprofessionals en doceert hij bij verscheidene master fysiotherapie opleidingen in Nederland. Vincent Kortleve is auteur van het boek ‘Fysiotherapeutische Gespreksvoering‘.
16
460
 
Tijd09:00 - 17:00
LocatieGent (BE) (Toon kaart)

Tijd09:00 - 17:00
LocatieLeuven (BE) (Toon kaart)

 SmartEducation - MovingSmart bvba
 (7823) 

SmartEducation vzw heeft tot doel beroepsopleiding, herscholing, bijscholing te verstrekken aan een brede doelgroep. Deze bestaat uit personal trainers, sportcoaches, paramedici en medici. In eerste instantie zal SmartEducation zich vooral richten op kinesitherapeuten. Door het volgen van de opleiding/vorming/scholing kan deze doelgroep een bijkomende specialisatie of vervolmaking in verband met het reeds uitgeoefende beroep verwerven. Deze bijscholingen kunnen onderwezen worden in de vorm van een lezing, workshop, symposium, congres, intensive courses (1-3 dagen) en een langdurigere opleiding al dan niet in samenwerking met andere opleidingsinstituten, onderwijsinstellingen of onderzoeksgroepen.

Kamstraat 24
1750
Lennik
++3228966233
Selecteer een bestand aub.