Opleidingen details Chiesi Pharmaceuticals B.V.

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Symposium Longfalen bij COPD: Update van de therapeutische opties Gronings palet anno 2018 (ID nummer: 335735)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Scholing Longverpleegkunde67-12-2018 t/m 6-12-2019

Geachte collegae,


Graag nodigen wij u uit voor het 3e Symposium Longfalen bij COPD. Dit symposium zal plaatsvinden op vrijdag 7 december 2018 in het Universitair Medisch Centrum Groningen.
De COPD-patiënt die medicamenteus optimaal is ingesteld, maar beperkt is door dyspneu vraagt steeds vaker naar andere niet medicamenteuze behandelopties. Gelukkig zijn er therapeutische ontwikkelingen die deze groep patiënten kunnen helpen. Naast de veel toegepaste revalidatie en in sommige gevallen longtransplantatie, zijn er recent een aantal nieuwe, deels nog experimentele, behandelvormen bij gekomen zoals de chronische nachtelijke ademhalingsondersteuning en bronchoscopische longvolumereductie. Bronchoscopische longvolumereductie middels éénrichtingsventielen is inmiddels zo effectief gebleken, dat het Zorginstituut Nederland in 2017 heeft geconcludeerd dat deze behandeling voldoet aan het wettelijk criterium van de ‘stand van de wetenschap en praktijk’ en dat ze daarmee te verzekeren zorg is.
Om deze verschillende therapieën goed op elkaar af te stemmen zijn we al meer dan 10 jaar geleden binnen het UMCG gestart met de longfalen bespreking. Tijdens dit overleg worden bovengenoemde patiënten geëvalueerd om te bepalen welke combinatie van bovenstaande therapieën het meest geschikt is.

Nieuw tijdens ons symposium is de lezing van professor Michael Polkey. Hij is een gerenommeerd spreker op vele internationale congressen en werkzaam in het Royal Brompton Hospital in Londen. Hij zal ons bijpraten over de pathofysiologie van respiratoir falen.

Wij hopen dat u na het volgen van dit symposium op de hoogte bent van de niet-medicamenteuze behandelopties bij deze ernstig beperkte patiënten en dat u handvatten aangereikt krijgt wanneer welke patiënt met COPD voor welke therapie in aanmerking komt.

Deze dag wordt mede mogelijk gemaakt door Chiesi College.

Wij hopen van harte u op vrijdag 7 december 2018 in het Universitair Medisch Centrum Groningen te mogen verwelkomen.

Met collegiale groet,

Namens het team longfalen UMCG

Hester van der Vaart

Peter Wijkstra

 Verpleegkundigen
 Zorgprofessionals
Congres of symposium
0
Tijd09:00 - 17:00
LocatieGroningen (NL) (Toon kaart)

Tijd09:00 - 17:00
LocatieGroningen (NL) (Toon kaart)

Chiesi geeft lucht aan mensen en ideeën

Wij zijn...
een internationale geneesmiddelenfabrikant, gespecialiseerd op het gebied van longziekten.
Wij zijn...
gedreven door onze ambitie om mensen de beste zorg te bieden. De wens om de kwaliteit van leven van patiënten te verbeteren is onze leidraad.
Wij zijn...
een research-georiënteerde organisatie. In staat om innovatieve farmaceutische oplossingen te ontwikkelen en succesvol te vermarkten..
Wij zijn...
sterk geworden door onze expertise, gekoppeld aan onze ondernemingszin. Ons teamwerk vindt zijn basis in deskundigheid, ervaring en teamspirit. Ons commitment is gestoeld op onze gezamenlijke passie tot innoveren. Dat alles op een integere en sociaal- en milieuverantwoorde wijze .
Wij zijn...


CHIESI PHARMACEUTICALS B.V.
 

 

Evert van de Beekstraat 1 – 120, 1118 CL Schiphol
1118CL
Schiphol
Postbus 22517 1100 DA Amsterdam
1100 DA
Amsterdam
088-501 6400
Selecteer een bestand aub.