Opleidingen details van Rood Training & Supervisie

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Workshop EMDR bij SOLK (ID nummer: 335723)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal (1 uitvoeringsdatum)
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Specialismen Gezondheidszorgpsycholoog621-12-2018 t/m 20-12-2019

Somatisch onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten (SOLK) zijn lichamelijke klachten die niet - of niet volledig - verklaard worden door een bekende somatische ziekte. Traumatische ervaringen en de daaruit volgende posttraumatische stress reacties kunnen een rol spelen bij het ontstaan en in stand houden van SOLK. Traumabehandeling met EMDR is geïndiceerd als de onverwerkte traumatische herinneringen de lichamelijke klachten door de emotionele en gedragsmatige of/en fysieke reacties op de klacht, in stand houden. Het doel van de inzet van EMDR is om door verwerking van de in stand houdende herinneringen de omstandigheden voor het herstel van de klacht te optimaliseren. Voorwaarde voor het realiseren van dit doel is een heldere casusconceptualisatie en zorgvuldige targetselectie. In de meeste gevallen zal gebruik gemaakt worden van het standaardprotocol om de herinnering aan de ingrijpende gebeurtenis(sen) te verwerken. Voor een optimaal effect zijn er een aantal specifieke aandachtspunten in de toepassing van dit protocol bij deze doelgroep. Daarnaast kan gebruik van het lichamelijke sensatie protocol geïndiceerd zijn.

In de workshop wordt de rol van traumatische herinneringen bij het in stand houden van SOLK toegelicht en geoefend met het lichamelijke sensatie protocol. De toepassing van het lichamelijk sensatie protocol zal op verschillende punten geïllustreerd worden aan de hand van videofragmenten.

U leert om bij patienten met lichamelijke klachten een casusconceptualisatie op te stellen, relevante targets te selecteren en de voor deze populatie specieke problemen in het EMDR-proces te herkennen en op te lossen. U oefent met de toepassing van het lichamelijke sensatie protocol.

De werkvormen die gehanteerd worden in de workshop zijn die van de plenaire presentatie en het oefenen in kleine groepjes 

De workshop is bedoeld voor EMDR-behandelaren die tenminste een VEN erkende basistraining hebben gevolgd en werken met patiënten met lichamelijke klachten.

 

 

EMDR-behandelaren die tenminste een VEN erkende basistraining hebben gevolgd en werken met patiƫnten met lichamelijke klachten.
 Verdiepend
25
115
ja
 Nee
 Nee
Hoofdniveau
Jeugd
Volwassenen
Ouderen
Tijd09:30 - 17:00
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

Tijd09:30 - 17:00
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

Tijd09:30 - 17:00
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

Tijd09:30 - 17:00
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

Van Rood Training & Supervisie verzorgt post doctoraal onderwijs, bij en nascholing en supervisie cognitieve gedragstherapie.

Boddens Hosangweg 90
2481 LA
Woubrugge
0172-518866
Selecteer een bestand aub.