Opleidingen details Landelijk Kenniscentrum Zwangerschap en psychiatrie (LKPZ)

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

LKPZ Basiscursus Zwangerschap & Psychiatrie (ID nummer: 335627)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemene scholing cluster 1,2 en 3623-11-2018 t/m 22-11-2019

Ongeveer twee op de tien zwangere vrouwen en kraamvrouwen heeft psychische klachten zoals angst, depressie, paniekstoornis, posttraumatisch stresssyndroom of psychose.

Deze cursus is bedoeld voor allen die vanuit verloskunde, kraamzorg of psychiatrie betrokken zijn bij of interesse hebben in de zorg voor kwetsbare zwangeren met psychiatrische problematiek.

Tijdens het ochtendprogramma vindt kennisoverdracht plaats; we gaan in op de basics van de verschillende psychiatrische ziektebeelden en op het effect van psychiatrische problematiek op zwangerschap en vice versa. Persoonlijkheidsstoornissen worden nader toegelicht (inclusief uitdagingen en adviezen in bejegening) en in speeddate-sessies staan we stil bij de problematiek rondom zwangeren met verslaving/middelenmisbruik, verstandelijke beperking of PTSS.

Voor het middagprogramma worden alle aanwezigen in groepen met - qua functie- gemengde samenstelling verdeeld. In carrouselvorm worden vervolgens onder leiding van deskundigen uit het veld per groep drie casus interactief besproken. Er is veel aandacht voor (praktische) begeleiding en bejegening van de zwangere patiënt met psychiatrische problematiek. Hierbij vindt natuurlijk ook kennisuitwisseling plaats! We maken graag gebruik van de ervaring van de aanwezigen, in het besef dat kennis over elkaars werk de samenwerking tussen verschillende disciplines kan bevorderen.

(Mini)symposium
175
€ 125 voor leden LKPZ
€ 50 leden LKPZ niet BIG geregistreerden
€ 75 niet leden, niet BIG geregistreerd
Tijd9:00 - 17:15
LocatieHilversum (NL) (Toon kaart)

Toenemende aandacht en informatie op het gebied van zwangerschap en psychiatrie vraagt om een bundeling van inzichten en eenduidige adviezen, die zowel toegankelijk zijn voor hulpverleners als patiënten. Vanuit deze behoefte werd het Landelijk Kenniscentrum Psychiatrie en Zwangerschap (LKPZ)geboren, een gezamenlijk initiatief van professionals werkzaam binnen het grensvlak van de psychiatrie en zwangerschap.

 

Lage Naarderweg 27
1217 GN
Hilversum
0619212485
Selecteer een bestand aub.