Opleidingen details Sara Coster
Hoe ga je als professional om met niet-traditionele gezinssituaties? (ID nummer: 334911)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en) en/of MIO open inschrijving / accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
A. Geaccrediteerde bij- en nascholing227-9-2018 t/m 26-9-2021
Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Er ontstaan steeds meer gezinnen in een niet traditionele constructie, denk hierbij bijvoorbeeld aan een lesbisch stel dat een kind krijgt dankzij een donor, een homostel dat een co-ouderschap aangaat met een single vrouw, een vrouw die als draagmoeder een kindje ter wereld brengt voor een heterostel met vruchtbaarheidsproblemen of voor een homostel. En zo zijn er nog vele andere mogelijkheden, dit zijn slechts een paar voorbeelden.
Het is goed om als zorgprofessional meer te weten over deze gezinsconstructies, waar lopen deze mensen tegenaan, welke problematiek kan er spelen, hoe kun je hier als professional goed mee omgaan? Wat is van belang om te vragen en hoe stel je die vraag dan het beste?
In deze nascholing wordt er informatie gegeven over de diverse gezinsconstructies. Aan de hand van praktijkvoorbeelden en anekdotes zullen er veel tips worden gegeven.
Deelnemers zullen na deze nascholing beter beslagen ten ijs komen, betere vragen stellen, en zich bewuster zijn van dingen die in deze constructies anders zijn dan in 'traditionele' gezinnen.
Het zal voor de (wens)ouders in deze 'nieuwe' gezinnen fijn zijn als ze merken dat de zorgprofessional al kennis van zaken heeft over hun gezinsconstructie, en als deze persoon op een goeie manier met hen communiceert.

De nascholing wordt gegeven door kinderwenscoach Sara Coster. Zij begeleidt mensen die homo, lesbisch, bi-seksueel of single zijn en een kinderwens hebben. Zij geeft individuele begeleiding, workshops, lezingen, gastcolleges en informatie-bijeenkomsten over niet-traditionele gezinsvormen.

BeroepsgroepBeroepsorganisatie
Kenniscentrum Kraamzorg (KCKZ)Kenniscentrum Kraamzorg (KCKZ)
30
Bestand  
Inhoud en tijdsplanning.docx13-9-2018 20:5928 KB
 
Tijd19:30 - 21:45
LocatieEindhoven (NL) (Toon kaart)

Tijd19:00 - 21:15
LocatieAmsterdam (NL) (Toon kaart)

Sara Coster werkt als counselor "andere gezinsvormen" en begeleidt sinds 2009 mensen die een andere gezinsvorm hebben of wensen.
Zij is expert in niet-traditionele gezinsvormen, en geeft individuele begeleiding, workshops, lezingen, gastcolleges, nascholingen en informatie-bijeenkomsten over andere ouderschapsvormen.

niet van toepassing
1011 aa
amsterdam
06 41 00 45 66