Opleidingen details Academie voor Medisch Specialisten

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Compassievol medisch leiderschap (ID nummer: 334489)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemene scholing cluster 218 

De Nederlandse zorg staat internationaal bekend als één van de beste ter wereld. Met name als  het gaat over toegankelijkheid. Tegelijkertijd staat diezelfde zorg voor complexe uitdagingen tegen een achtergrond van een veranderd paradigma over gezondheid , waarbij persoonlijke waarden en kwaliteit van leven steeds meer centraal komen te staan.

Compassievol medisch leiderschap is één van de meest fundamentele factoren om een cultuur te creëren  waar innovatie ruimte krijgt en waar de mensen die de hoogwaardige zorg moeten leveren zelf gezond en veerkrachtig zijn.

Tijdens deze driedaagse bijscholing wordt u meegenomen door nationale en internationale experts op het gebied van compassievol medisch leiderschap. In een afwisselend interactief programma wordt u uitgenodigd en uitgedaagd om te onderzoeken wat medisch leiderschap voor u betekent en welke kwaliteiten u in zich draagt om leiderschap vorm te geven; op persoonlijk, klinisch en/of bestuurlijk niveau. Ingebed in wetenschappelijke kaders komt u meer te weten over wat compassievol leiderschap in essentie inhoudt en welke positieven effecten dat heeft op teamwerk, veerkracht van personeel, innovatie en kwaliteit van zorg. En bovenal zal er een praktische vertaalslag gemaakt worden, zodat u na deze drie dagen geïnspireerd en vol nieuwe energie uw prachtige professie weer verder vorm kunt geven.

Leerdoelen:

- Inzicht in uzelf in de rol van medisch leider
- Inzicht in wat compassievol medisch leiderschap in concreto inhoudt, welke componenten het in zich draagt en welke positieve effecten dit heeft op teams, organisaties en zorg (gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek)
- Inzicht hoe kwaliteiten van Mindfulness en compassie in medisch leiderschap te incorporeren (aansluitend bij de CanMEDS)
- Inzicht hoe u als medisch leider met compassie kunt bijdragen aan een omgeving die efficiënt teamwerk en innovatie stimuleert
- Verkrijgen van inspiratie en kennis mee te kunnen bewegen naar medisch leiderschap van de toekomst, waarin compassie centraal zal staan (tegen achtergrond van visiedocument Medisch Specialist 2025)

(Meerdaagse) Nascholing
3250
Voor niet-leden FMS en VvAA € 3600,-
Tijd09:15 - 16:15
LocatieVught (NL) (Toon kaart)

De Academie heeft ten doel het bevorderen van scholing van medische specialisten op het gebied van management en organisatie.

De Academie is een samenwerkingsverband van de Federatie Medisch Specialisten (v/h Orde van Medisch Specialisten) , het iBMG van het Erasmus MC Rotterdam en de VvAA.

Orteliuslaan 750
3528 BB
UTRECHT
Postbus 8153
3503 RD
UTRECHT
030 - 247 4197
Selecteer een bestand aub.