Opleidingen details Noordwest Ziekenhuisgroep, locatie Alkmaar

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

De kwetsbare zwangere (ID nummer: 334309)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemene scholing cluster 1,2 en 3330-10-2018 t/m 29-10-2019

Het doel is vroegtijdig signaleren van problemen in de zwangerschap ter bescherming van het ongeboren kind en het starten van acties om problemen te voorkomen. Dit doen we door het organiseren van een minisymposium waarbij we zelf aandacht besteden aan het zorgpad voor de kwetsbare zwangere in ons ziekenhuis. Verder komen Mishka Calis en Susan Rietbroek van de raad voor de kinderbescherming  vertellen over  de rechten op bescherming van het ongeboren en het geboren kind. Welke juridische mogelijkheden zijn er. Wanneer is een onder toezichtstelling mogelijk, wanneer is er een gezagsvacuum en wat zijn de mogelijkheden. Aan de hand van een casus nemen ze ons mee in het hele proces.

Connie Rijlaarsdam komt spreken. Zij is programma manager van het project: NU niet zwanger. Kinderwens, anti conceptie en seksualiteit voor een groep kwetsbare mensen bespreekbaar maken. Het programma zet in op intensive begeleiding van (potentiele) ouders met een verhoogde kwetsbaarheid door veelal een combinatie van psychische problemen, verstandelijke beperking en verslaving. Vanwege het grote succes gaat dit programma landelijk uitgerold worden . Connie komt hier over vertellen en zet zo dee eerste stap tot het uitrollen van het programma in de kop van noord holland.

Als laatste komen Linda Bakker en Plien Kok van de Brijder stichting vertellen over verslaafd en zwanger zijn. Wat is de invloed van middelen gebruik op het ongeboren kind en hoe groot is dit probleem. Wat zijn de mogelijkheden en de onmogelijkheden om het ongeboren kind te beschermen

(Mini)symposium
0
Tijd17:00 - 21:00
LocatieAlkmaar (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenAanmelden noodzakelijk ivm beperkt aantal plaatsen (130) via Aanmeldenscholingsavond@nwz.nl

Afdeling Kindergeneeskunde

Wilhelminalaan 12
1815 JD
ALKMAAR
Postbus 501
1800 AM
ALKMAAR
072-5482950
Selecteer een bestand aub.