Opleidingen details Confriends

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Tiltraining; Fit blijven in de kraamzorg (ID nummer: 334247)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Scholing algemeen (N)329-10-2018 t/m 28-10-2019
Scholing algemeen (O)329-10-2018 t/m 28-10-2019

Deze training is gericht op het voorkomen en terugdringen van lichamelijke klachten, zoals rug-, nek-, schouder- en armklachten. Een praktische, groepsgewijze training die op de werkvloer wordt gegeven. Als uw medewerkers goed voor zichzelf zorgen, kunnen ze optimaal voor de kraamvrouw en haar kraamgezin zorgen.

Doelgroep:Alle medewerkers in de kraamzorg die in hun werk fysieke belasting tegen komen.

Effect: Verminderen fysieke belasting op de werkvloer, vergroten duurzaam inzetbaarheid en preventie ziekteverzuim.

Inhoud:

 • De Gezond Werken Quiz; op interactieve wijze wordt de theorie over gezond werken behandeld. Hierbij wordt beeldmateriaal van werksituaties uit de kraamzorg of eigen organisatie ingezet. Tussendoor wordt veel geoefend en ervaren. Aan bod komt; belang preventie en gezonde leefstijl, uitleg functie en werking van wervelkolom, spieren en andere gewrichten, het ontstaan van werkgerelateerde lichamelijke klachten, stress preventie en ergonomie op de werkvloer. 
   
 • Werkhoudingen; het aanleren en ervaren van gunstige werkhoudingen tijdens zitten, staan, lopen en de kraamtechnische handelingen; stand bekken, wervelkolom, schoudergordel, armen en benen. En deze praktisch kunnen toepassen op de werkvloer. 
   
 • Ergonomie; werkplekken instellen, juiste werkhoogte en het inzetten van ergonomische hulpmiddelen. Toepassen van de praktijkrichtlijnen, “groene praktijkregels” en de Arbocheck Kraamzorg. 
   
 • Oefeningen en tips; voor nek, schouder en rug. Oplossingsgericht meedenken over verbeterpunten.  
   
 • Techniek; het oefenen van tiltechnieken, draai-, duw-, en reikbewegingen; gericht op de werkspecifieke taken in de kraamzorg. Evt. met film-opnames. 
   
 • Praktijk; allerlei praktijksituaties over ergonomisch werken in de kraamzorg worden actief geoefend. Zoals in welke houding kan je het beste een baby verzorgen en dragen, de kraamvrouw verzorgen, helpen met voeden, werken bij de commode en andere gezinstaken.  
   
 • Teamafspraken; welke afspraken kunnen binnen het team gemaakt worden om gezond werken te borgen in de organisatie? 

Onze werkwijze is praktisch, oplossingsgericht en interactief. Deelnemers gaan aan de slag en leren door zelf te ervaren. De aangeboden stof sluit aan bij de werkzaamheden van medewerkers en leidinggevenden in de kraamzorg.

Voorafgaand aan de  training:

Telefonische intake. Heldere doelen worden samen met de opdrachtgever vastgesteld, zodat de training afgestemd is op de vraag van de opdrachtgever.

Confriends ontwikkelt de training en opdrachten op maat.

Digitale vooropdracht. Opdrachtgever verspreidt deze onder de deelnemers. De deelnemers worden voorafgaand aan de training geprikkeld over het onderwerp van de training.

 

Tijdens de training:

De training start met een korte bewustwording over gezond werken in de kraamzorg en een inventarisatie van de meest belastende werksituaties. Vervolgens gaan de deelnemers vooral praktisch aan de slag. Er wordt veel actief geoefend met werkhoudingen en oplossingen op de eigen werkvloer. Deelnemers worden uitgedaagd oplossingsgericht mee te denken. Hierdoor wordt een groter draagvlak gecreëerd voor het verminderen van fysieke belasting binnen het team of de gehele organisatie.

Na afloop van de training:

Volgt een telefonische evaluatie met de opdrachtgever.

De deelnemers ontvangen een digitale vooropdracht, zodat de deelnemers voorafgaand aan de training geprikkeld worden over gezond werken. De opdrachtgever ontvangt een digitale handout met tips en adviezen over gezond werken in de kraamzorg en verspreidt deze onder de deelnemers.

                            

 Ik verklaar dat er evaluaties plaatsvinden en de resultaten worden benut voor de kwaliteitsverbetering van de scholing
535,- per groep
Hoofdniveau
Welbevinden en veiligheid
Professionaliteit
Tijd16:00 - 19:00
LocatieOnbekend

Tijd16:00 - 19:00
LocatieOnbekend

Tijd17:00 - 20:00
LocatieOnbekend

Confriends verzorgt praktijkgerichte trainingen over effectief communiceren, arbo en vitaliteit op de werkvloer.

Postbus 13
1120 AA
Landsmeer
0204822600
 
Selecteer een bestand aub.