Opleidingen details Noorda en Co

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Train-de-trainer cursus Young Leaders (ID nummer: 333883)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Geaccrediteerde deskundigheidsbevordering Sociaal Agogen2017-10-2017 t/m 16-10-2020
Geaccrediteerde deskundigheidsbevordering Sociaal Werker2017-10-2017 t/m 16-10-2020

In deze train-de-trainer cursus word je getraind om te werken met het pedagogisch activeringsprogramma Young Leaders. Doel van Young Leaders is jongeren te stimuleren in hun ontwikkeling tot zelfbewuste personen die verantwoordelijkheid willen nemen in hun buurt. Jongeren uit de doelgroep van het jongerenwerk worden in 10 bijeenkomsten gestimuleerd in hun identiteitsontwikkeling, toekomstoriëntatie en maatschappelijke betrokkenheid. Ze leren meer over zichzelf en hun eigen kwaliteiten en bedenken gezamenlijk een plan voor hun buurt dat ze vervolgens ook onder begeleiding van het jongerenwerk uitvoeren. Zo ontwikkelen zij zich tot positief rolmodel in hun buurt.

 

In de train-de-trainer cursus leer je hoe je als trainer met behulp van het Young Leaders programma deze jongeren kunt trainen. Je krijgt meer informatie over de methodiek en de theoretische achtergronden en je leert de verschillende werkvormen onder de knie te krijgen.

Na praktijkervaring als assistent-trainer bij een Young Leaders traject voor een groep jongeren, krijgen deelnemers in deze cursus: meer kennis over relevante ontwikkelingspsychologische thema’s uit het Young Leaders programma, methodische inzichten op het gebied van training en leerprocessen en specifieke werkvormen van het programma.

 

Na deelname aan de train-de-trainer cursus:

  • Kun je als trainer zelfstandig Young Leaders trainingen verzorgen voor een groep jongeren
  • Heb je meer kennis over en inzicht in leerprocessen, groepsdynamica en identiteitsontwikkeling
  • Ken je de basisprincipes van het trainersvak
  • Heb je kennisgemaakt met verschillende trainingswerkvormen
  • Kun je onderdeel worden van onze trainerspool en door heel Nederland groepen jongeren trainen volgens de formule van het Young Leaders programma.

 

De totale kosten van de cursus bedragen € 1.170,- all-in (BTW vrij) per deelnemer bij een groepsgrootte van minimaal 7 en maximaal 12 deelnemers.

Deelnemers ontvangen scholingsdocumentatie bestaande uit een scholingsmap (lesmodules, planning en documentatie) en aanvullend, praktisch studiemateriaal (o.a. de trainershandleiding Young Leaders). De kosten hiervan zijn inbegrepen in de deelnemersprijs.

Noorda en Co beschikt over het keurmerk van NRTO, het kwaliteitsinstituut voor particuliere trainings- en opleidingsbureaus in Nederland.

Beroepsgroep
Register GGZ-agogen
Register Sociaal Agogen
Register Sociaal Werkers
Nee
 Sociaal Agogen
 Sociaal Werkers
HoofdniveauSubniveauSub-subniveau
SectorenJeugdJeugdbescherming
SectorenJeugdJeugdhulpverlening
SectorenJeugdKinder- en Jeugdzorg
SectorenJeugdSchoolmaatschappelijk Werk
SectorenOverigAlle sectoren
Thema'sThema'sDiversiteit
Thema'sThema'sInterculturaliteit
Thema'sThema'sZingeving
LocatieOnbekend

Tijd10:00 - 17:00
LocatieAmersfoort (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenDe cursus bestaat uit 4 dagdelen.

LocatieAmersfoort (NL) (Toon kaart)

LocatieGeldrop (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenIn company.

LocatieAmersfoort (NL) (Toon kaart)

LocatieAmersfoort (NL) (Toon kaart)

LocatieAmersfoort (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenIn company.

Noorda en Co is een bureau voor onderzoek naar, scholing in en innovatieve aanpak van maatschappelijke jeugdvragen en is gekwalificeerd in knowhow van professioneel jeugd- en jongerenwerk en lokaal jeugdbeleid. Noorda en Co is aangesloten bij het kwaliteitsinstituut NRTO.
Recentelijk zijn scholingstrajecten uitgevoerd op het gebied van pedagogisch jongerenwerk, Young Leaders (positieve rolmodellen in kwetsbare wijken), vormingsprojecten voor buurtjongeren, financiële voorlichting vanuit het jongerenwerk, preventie radicalisering en participatie van jongerenwerkers in pedagogische buurtprogramma’s.
Cannenburg 36
1081 HA
Amsterdam
Cannenburg 36
1081 HA
Amsterdam
0610519763
Selecteer een bestand aub.