Opleidingen details Athletic Skills Model B.V.

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Het Athletic Skills Model binnen de Fysiotherapie (Advanced) (ID nummer: 333858)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
(Na)scholing Fysiotherapie271-1-2018 t/m 27-1-2021

Het Athletic Skills Model (ASM) is een biopsychosociaal model, dat zich richt op het optimaliseren van motorische ontwikkeling. De cursisten gaan aan de slag met het maken van bewegingsanalyses van de gezonde en geblesseerde beweger aan de hand van casuïstiek, die deelnemers zelf inbrengen. In de opleiding wordt geleerd beweegprogramma's vanuit het ASM te ontwerpen, te verantwoorden en uit te voeren. Daarnaast is er ruim aandacht voor de theoretische en wetenschappelijke onderbouwing van deze nieuwe manier van denken over bewegen. 

De aansluiting bij de fysiotherapie zit in de 5 grond motorische eigenschappen. Hier geeft het ASM een andere meer praktische vertaling aan. Daarnaast koppelt ASM dit aan 10 grondvormen van bewegen (vb balanceren en vallen; springen en landen; gaan en lopen; klimmen en klauteren etc.) en de voor het ASM centrale thema, de aansturing. De aansturing wordt ook coördinatie genoemd. Het aanpassingsvermogen vormt de rode draad binnen het ASM. Coördinatie splitst het ASM op in 7 verschillende vermogens die de veelzijdige verbindingen maken voor de behandeling. Spelvormen zijn vanuit deze visie zeer geschikt te maken binnen de behandeling. 

Voor de jonge beweger kan het berekenen van de biologische leeftijd een belangrijke toegevoegde waarde zijn ten aanzien van blessurepreventie en revalidatie. Er zijn enkele sensitieve leerfasen te onderscheiden welke kunnen worden gekoppeld aan vormen van motorisch leren. 

De ASM visie is gestoeld op wetenschappelijke studies (zie literatuurlijst) die de volgende voordelen aantonen: minder overbelasting, minder blessures; beter aanpassingsvermogen; meer creativiteit; meer plezier; meer motivatie voor je oefenprogramma; langer atletisch leven; beter prestaties in je sport en ADL.

Aan eind van de cursus is de cursist in staat om een veelzijdig concentrisch behandelprogramma op maat te maken voor iedere beweger (zowel sporters als bewegers in het dagelijks leven). Concentrisch betekent hier dat je een grondvorm van bewegen op een veelzijdige wijze ontwikkeld, door het opdoen van verschillende beweegervaringen die gerelateerd zijn aan deze grondvorm van bewegen. 

ASM programma’s kunnen zeer goed gedifferentieerd worden naar belasting en belastbaarheid en dus de koppeling naar ADL en sport. De ASM scholing draagt bij aan de kwaliteit van bewegen in zowel preventieve als curatieve zin. Dit zorgt voor een verrijking voor het oefentherapeutisch handelen vanuit gezondheidsperspectief, preventie en prestatie aan de hand van de nieuwste inzichten over motorisch leren. Werken vanuit ASM draagt daarnaast bij aan de therapietrouw van de patiënt. De bijeenkomsten bestaan uit theorie en praktijk waarin de theorie wordt toegepast.

Het ASM is ontwikkeld en praktisch toegepast door René Wormhoudt (Fysiotherapeut en kracht- conditietrainer bij Nederlands voetbal elftal) in samenwerking met Prof. dr. Geert Savelsbergh (VU Amsterdam, faculteit Bewegingswetenschappen en Lector Perceptueel motorisch leren, Hogeschool van Amsterdam). 

De opleiding 'Advanced' is het eerste niveau van bekwaamheid. Daarna is de mogelijkheid voor vervolgopleidingen (Specialist en Master). 

Hoofdniveau
Kinderfysiotherapie
Overig
Tijd17:00 - 21:30
LocatieAlmere (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenAlmere 2020-03

Tijd17:00 - 21:30
LocatieEnschede (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenEnschede 2020-01

Tijd17:00 - 21:30
LocatieAmsterdam (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenALO 2020-01+

Tijd17:00 - 21:30
LocatieAmsterdam (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenALO 2020-01

Tijd17:00 - 21:30
LocatieAlmere (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenAlmere 2019-09

Tijd17:00 - 21:30
LocatieAmsterdam (NL) (Toon kaart)
Opmerkingen2019-09+

Tijd17:00 - 21:30
LocatieAmsterdam (NL) (Toon kaart)
OpmerkingenALO 2019-09

Tijd17:00 - 21:30
LocatieAmsterdam (NL) (Toon kaart)

Tijd17:00 - 21:30
LocatieAmsterdam (NL) (Toon kaart)

Tijd17:00 - 21:30
LocatieSchinnen (NL) (Toon kaart)
Opmerkingen2018-HuisvdSportLimburg-VJ

Athletic Skills Model B.V is samen met Athletic Skills Track B.V. onderdeel van Athletic Skills Company. We bieden scholing aan voor professionals in de sport, onderwijs en gezondheidszorg. Daarnaast leveren we advies en consultancy op gebied van inrichting van de openbare ruimte en beweegvoorzieningen binnen de gezondheidszorg, revalidatie, sport en onderwijs.
Burgemeester Postweg 6
1121 JB
Landsmeer
0613694513
Selecteer een bestand aub.