Opleidingen details Lemion bv

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Psychiaters en neurologen in dialoog 2018 (ID nummer: 333697)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Scholing GGZ67-12-2018 t/m 6-12-2019
Scholing Neuro67-12-2018 t/m 6-12-2019
Scholing SPV67-12-2018 t/m 6-12-2019

20 jaar geleden beëindigde de laatste zenuwarts in Nederland de opleiding. Terwijl dit in principe het sluitstuk van de splitsing van de psychiatrie en de neurologie markeerde, is sindsdien de belangstelling voor psychiatrische symptomen bij neurologische ziektes en de neurologische basis van psychiatrische ziektes juist toegenomen: in de wetenschap, maar zeker ook in de dagelijkse praktijk. De tijd is gekomen om naar de gemeenschappelijke basis van beide disciplines terug te keren en te exploreren hoe we de samenwerking kunnen verbeteren.
Op dit moment ontbreekt in de opleidingen een gestructureerde – noodzakelijke – aandacht voor elkaars vakken, waardoor er geen sprake meer is van een gemeenschappelijke taal. Zo kan het zijn dat de ware aard van een ernstig klinische aandoening in de praktijk niét of pas zeer laat wordt onderkend. Met uiteraard consequenties voor de behandeling.

Leerdoel

Het doel van dit symposium is om m.b.t. de gekozen klinische thematiek stappen te zetten op weg naar een gemeenschappelijke taal opdat de psychiatrie en de neurologie elkaars concepten over - en - weer opnieuw beter ‘verstaan’. Het gaat er om anno 2018 een betere zorg voor patiënten te kunnen bieden door handvatten aan te reiken om deze informatie adequaat in beide disciplines in interventies te incorporeren.

 Zorgprofessionals
Congres of symposium
295
Tijd09:30 - 17:00
LocatieAmsterdam (NL) (Toon kaart)

Lemion® is als zelfstandige congresorganisatie voortgekomen uit Benecke, medische educatie en communicatie te Amsterdam.
Onder de Lemion® vlag presenteren Ludwig Benecke en Marije Wiegerinck een steeds weer nieuw en veelkleurig palet van postacademische bij- en nascholing voor professionals in de gezondheidszorg. Samen met een toegewijd team van medewerkers staan zij garant voor het brede educatieportfolio waarop ‘de beste inhoud uit het vak’, ‘altijd geaccrediteerd’ en ‘perfect georganiseerd’ van toepassing zijn.
Lemion® staat voor kennis van de zorg, ervaring, vernieuwing en slagkracht.
En voor een hoge mate van betrokkenheid!

MediArena 13
1114 BC
AMSTERDAM-DUIVENDRECHT
0622655941
Selecteer een bestand aub.