Opleidingen details Lemion bv

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Reizen in een grensgebied - tussen klinische intuïtie en wetenschappelijke evidentie (ID nummer: 333663)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Nascholing psychiatrie1927-1-2019 t/m 1-2-2020

De behandeling van mensen met een psychische stoornis is gebaseerd op de wetenschappelijke principes van het medisch specialisme psychiatrie en de psychologie. Toch komen in beide vakgebieden alle relevante inzichten uit de observaties van patiënten en wetenschappelijk onderzoek pas echt tot bloei in de handen van artsen, psychologen en psychotherapeuten met de juiste ‘klinische intuïtie’. Pas dan is er sprake van ‘personalized care’ waarbij een patiënt zich begrepen èn geholpen voelt.

In deze dynamische cursusweek komen wetenschappelijke inzichten en klinische vaardigheden op een interactieve wijze samen. Vier experts op het gebied van respectievelijk psychose, angststoornissen, stemmingsstoornissen en somatische aspecten van de psychiatrie nemen u mee naar recente ontwikkelingen uit wetenschappelijk onderzoek en vertalen dit naar ons dagelijks handelen. Vervolgens wordt in workshops de integratie tussen kennis en kunde verder uitgewerkt op basis van uitgebreide casuïstiek uit de praktijk. Daarbij is de gezamenlijke expertise van de deelnemers het inspirerende uitgangspunt. Zo ontstaat in de loop van de cursus, door interactie tussen de vier klinische deelgebieden, de wetenschap en de veelkleurige praktijk, geleidelijk en heel plezierig een voortschrijdend inzicht.

BeroepsgroepBeroepsorganisatie
Accreditatiebureau - FGzPtPsychologen/ Gedragstherapeuten/Pedagogen/ Systeemtherapeuten
Klinisch neuropsycholoog (BIG) - FGzPtPsychologen/ Gedragstherapeuten/Pedagogen/ Systeemtherapeuten
Klinisch psycholoog (BIG) - FGzPtPsychologen/ Gedragstherapeuten/Pedagogen/ Systeemtherapeuten
Kwaliteitsregister Psychotherapie (NVP)Psychologen/ Gedragstherapeuten/Pedagogen/ Systeemtherapeuten
NIP-Eerstelijnspsychologie NIPPsychologen/ Gedragstherapeuten/Pedagogen/ Systeemtherapeuten
(Meerdaagse) Nascholing
1395
Het inschrijfgeld voor deelnemers aan deze cursus bedraagt € 1.395,-. Daarbij inbegrepen zijn het cursusmateriaal, de welkomstreceptie en het gezamenlijke diner op donderdag en alle verfrissingen tijdens het programma.
Hoofdniveau
Biologische psychiatrie
Psychotherapie en Psychiatrie
ZGP (zelfstandig gevestigden)
Tijd17:30 - 11:15
LocatieSelva di Val Gardena (IT) (Toon kaart)

Lemion® is als zelfstandige congresorganisatie voortgekomen uit Benecke, medische educatie en communicatie te Amsterdam.
Onder de Lemion® vlag presenteren Ludwig Benecke en Marije Wiegerinck een steeds weer nieuw en veelkleurig palet van postacademische bij- en nascholing voor professionals in de gezondheidszorg. Samen met een toegewijd team van medewerkers staan zij garant voor het brede educatieportfolio waarop ‘de beste inhoud uit het vak’, ‘altijd geaccrediteerd’ en ‘perfect georganiseerd’ van toepassing zijn.
Lemion® staat voor kennis van de zorg, ervaring, vernieuwing en slagkracht.
En voor een hoge mate van betrokkenheid!

MediArena 13
1114 BC
AMSTERDAM-DUIVENDRECHT
0622655941
Selecteer een bestand aub.