Opleidingen details UMCG Wenckebach Instituut

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

SBPR congres ‘Understanding The Mechanisms Of Back Pain: Work, Rest And Play’ (ID nummer: 333523)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemene scholing cluster 1 en 211 

Rugpijn is een van de meest prevalente aandoeningen, met grote persoonlijke en maatschappelijke gevolgen. Effectieve behandelingen zijn beschikbaar voor sommige patiënten, maar de gemiddelde omvang van de effecten is beperkt en er zijn nog veel wetenschappelijke en klinische uitdagingen.

Een daarvan betreft het mechanisme van rugpijn en beperkingen in het functioneren. Nader onderzoek naar mechanismen is nodig om de pijn en beperkingen beter te begrijpen en op basis daarvan interventies beter te personaliseren. De verwachting is dat dit positieve invloed heeft op de effectiviteit.

Tijdens het tweedaagse Engelstalige congres, georganiseerd vanuit de Society for Back Pain Research (SBPR) komen onderzoekers en clinici uit de UK en Nederland samen. Zij vertegenwoordigen het multidisciplinaire veld en delen onderzoeksresultaten vanuit bio-psycho-sociaal perspectief, en beslaan de volle breedte van het onderzoeksveld: basaal, preklinisch, klinisch en bedrijfsgezondheidszorg. Het is voor de deelnemers dan ook een uitgelezen kans om gedurende twee dagen het ‘eigen’ veld te verdiepen en kennis te nemen van ‘aanpalende’ velden. Dit is een belangrijke voorwaarde voor effectieve ketenzorg.

Het programma bestaat uit 4 keynote lectures, plenaire sessies, poster (oral) presentaties, poster sessies (ruim 60 posters) en een openbaar debat over de positieve en de negatieve kanten van de randomized clinical trials (RCT).

Leerdoelen:

Verdieping en verbreding van kennis over mechanismen van rugpijn en beperkingen in het functioneren.

Beter zicht op kennis- en vaardigheidsgebieden van aanpalende disciplines, nodig voor effectieve multidisciplinaire samenwerking.

Kennis over de voor- en nadelen van een RCT, almede over de gevolgen hiervan voor het kritisch beoordelen van literatuur ten behoeve van de eigen praktijk.

(Meerdaags) Congres
315
PhD-studenten en presenters: € 95,-
Diner kosten bedragen: € 50,-
LocatieGroningen (NL) (Toon kaart)
Bijeenkomsten
 Algemene scholing cluster 1 en 2DatumTijd
Dag 1: donderdag 15 november 2018615-11-201808:30 - 18:00
Dag 2: vrijdag 16 november 2018516-11-201808:15 - 15:15

Wenckebach Instituut

Hanzeplein 1
9713 GZ
Groningen
Postbus 30.001
9700 RB
GRONINGEN
050-3611402
Selecteer een bestand aub.