Opleidingen details RINO Groep Utrecht

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Trauma en gehechtheidproblematiek bij volwassenen (ID nummer: 333415)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Nascholing psychiatrie177-3-2019 t/m 11-4-2020

Hechting ligt aan de basis van psychische gezondheid én van een goede therapeutische relatie. Deze cursus geeft je inzichten, ervaringen en technieken die je helpen bij de behandeling van mensen met ernstig trauma in hun voorgeschiedenis. Je wordt je bewust van de impact van de emotionele reacties van je cliënten op jou en krijgt handvatten om daarmee om te gaan.

Wat leer je
Je raakt vertrouwd met gehechtheidtheorieën en hun belang voor de therapeutische relatie, zowel waar het om de patiënt als om jezelf gaat.

Je krijgt inzicht in het belang van vroeg trauma en hechtingervaringen bij psychische disfunctioneren in het volwassen leven.

Je krijgt inzicht in de dynamiek van gehechtheidsrelaties binnen gezinnen en in de gevolgen hiervan voor de hechtingsstijlen van kinderen.

Je krijgt inzicht in de gevolgen van vroeg trauma op het gebied van neurobiologie.

Je verwerft inzichten, ervaringen en technieken die het behandelen van mensen met ernstig trauma in hun voorgeschiedenis kan faciliteren.

Je wordt meer bewust van de impact van de emotionele reacties van jouw patiënten op jezelf als therapeut, en je krijgt handvatten aangereikt hoe hier mee om te gaan.

(Meerdaagse) Nascholing
855
incl. digitale literatuur en lunch, excl. boeken
Hoofdniveau
Psychotherapie en Psychiatrie
Tijd9:30 - 16:30
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

De RINO Groep is een maatschappelijk betrokken organisatie. Met onze ruim 90 medewerkers organiseren we opleidingen, trainingen en congressen voor professionals die werken met mensen met een psychische kwetsbaarheid. Dit doen we in nauwe samenwerking met onze docenten en diverse samenwerkingspartners.

Oudenoord 6
3511 BS
UTRECHT
(030) 230 84 50
Selecteer een bestand aub.