Opleidingen details PAO Psychologie

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Gedragsverandering in gezinnen (ID nummer: 333195)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal (1 uitvoeringsdatum)
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
VGCT- Vervolgcursus - contacturen5023-1-2019 t/m 25-6-2020

Postacademische vervolgcursus VGCt effectief interveniëren in gezinnen

Cognitieve gedragstherapie in gezinnen is een behandelvorm die zich richt op veranderingen van het gedrag van de gezinsleden en van hun individuele en gezamenlijke cognities. De basis van deze cursus wordt gevormd door de behandelmodellen van Lange en Patterson en Dattilio. Samen bieden zij praktische handvatten voor het werken met gezinnen met lichte of zware problematiek. Uit onderzoek blijkt dat bij delinquente jongeren gezinsgerichte interventies (bijv. MST, FFT, MDFT, Oregon-methoden) het effectiefst zijn. Bij angst- en stemmingsstoornissen wordt in de richtlijnen het belang benadrukt van gezinsbehandeling naast de inzet van individuele cognitieve gedragstherapie of groepsbehandeling. In deze cursus maak je kennis met de principes die ten grondslag liggen aan cognitief gedragstherapeutische gezinsinterventies, en ontwikkel je praktische vaardigheden voor de toepassing ervan.

Doel
Na afloop van deze cursus:
> heb je je therapeutische effectiviteit in het werken met gezinnen versterkt
> heb je uitgebreid geoefend met cognitieve, systemische en opvoedkundige vaardigheden

Uitgebreide info: https://gitp.nl/deelnemer/gitp-pao/cursussen-cognitieve-gedragstherapie/vervolgcursus-cognitieve-gedragstherapie/gedragsverandering-in-gezinnen
 

uitsluitend academici
Cursus
 Verdiepend
8
12
ja
1980
50
toetsing en evaluatie
Cedeo
CRKBO
ISO
NRTO
Psychologen, pedagogen, psychotherapeuten die therapeutisch (gaan) werken met gezinnen in de geestelijke gezondheidszorg, de jeugdzorg of de justitiële sector.
Basiskennis van de gedragstherapie is vereist (niveau VGCt-geaccrediteerde basiscursus cognitieve gedragstherapie).
Accreditatie als VGCt-vervolgcursus geldt alleen voor hen die bij aanvang van de cursus voldoen aan de eisen voor het aspirant-lidmaatschap van de VGCt: een VGCt-erkende basiscursus hebben afgerond en minimaal 12 uur per week werkzaam zijn in de GGz in brede zin
Hoofdniveau
CGt Vervolgcursus
CGt bij-/nascholing
Tijd9:30 - 16:45
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

PAO Psychologie richt zich op postacademisch onderwijs: vakinhoudelijke na- en bijscholing op het gebied van de gedragswetenschappen. Onze klanten zijn vooral professionals met een universitaire vooropleiding op dit gebied: psychologen, pedagogen, psychotherapeuten, psychiaters. Bij veel cursussen is de doelgroep breder en zijn ook psychiatrisch verpleegkundigen, maatschappelijk werkers, leerkrachten en begeleiders welkom.

 

Keurenplein 41/ A163
1069 CD
Amsterdam
Keurenplein 41 /A163
1069 CD
Amsterdam
085-4879310
Selecteer een bestand aub.