Opleidingen details Arkin Training en Ontwikkeling Amsterdam

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Basiscursus Schematherapie (ID nummer: 333186)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal (1 uitvoeringsdatum)
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Specialismen Gezondheidszorgpsycholoog2522-10-2018 t/m 21-10-2021

In deze basiscursus maakt de cursist allereerst kennis met de schema’s, modi en de daarbij behorende vragenlijsten. Middels de vragenlijsten leert de cursist de belangrijkste schema’s en modi op te sporen. Ook wordt geoefend met het maken van een casusconceptualisatie waarin verband wordt gelegd tussen klachten enerzijds en schema’s en modi anderzijds. Er wordt een verband gelegd met het verleden van de cliënt.

Vervolgens komen de verschillende fases van een schematherapeutische behandeling (zowel individueel als in een groep) aan bod. De verschillende technieken (experientieel, cognitief en gedragsmatig) worden gedemonstreerd aan de hand van een DVD of live-rollenspel. Tenslotte wordt stilgestaan bij de eigen schema’s en modi van de cursist welke van invloed kunnen zijn op de therapeutische relatie.

Het doel van de cursus is om de competentie in schematherapie van de deelnemer zodanig te vergroten dat hij/zij in staat is om de in de eigen werksetting een schematherapeutische behandeling op te zetten.

De cursus richt zich op GZ-psychologen, Psychotherapeuten, Klinisch psychologen, Verpleegkundig Specialisten of en Psychiaters (of in opleiding daartoe)
 Verdiepend
10
18
ja
 Ja
 Nee
Hoofdniveau
Volwassenen
Tijd09:30 - 16:00
LocatieAmsterdam (NL) (Toon kaart)

Tijd09:00 - 16:00
LocatieAmsterdam (NL) (Toon kaart)

Tijd09:00 - 13:00
LocatieAmsterdam (NL) (Toon kaart)

Arkin is per 1 september ontstaan uit een fusie tussen JellinekMentrum en AMC de Meren. Arkin is in het leven geroepen om de cliënten van JellinekMentrum en AMC de Meren beter van dienst te zijn. Met de fusie ontstaat er meer samenhang tussen forensische psychiatrie, acute psychiatrie, verslavingszorg en openbare geestelijke gezondheidszorg in Amsterdam.
 

Klaprozenweg 111
1033 NN
Amsterdam
Postbus 75848 t.n.v. Arkin Training en Ontwikkeling: h.p 1-16
1070 AV
Amsterdam
020-5905128
Selecteer een bestand aub.