Opleidingen details St. PEGD
PEGD workshop voor paraveterinairen: Anesthesiologie: startcursus (ID nummer: 332911)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Scholing Paraveterinair5 
Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Algemene informatie
Ies Akkerdaas, werkzaam bij de UKG, zal in een workshop van vijf uur de basisprincipes van de anesthesie bespreken. Aan bod komen de diverse onderdelen en fasen van de anesthesie procedure en bespreking van de (bij)werkingen van de diverse anesthetische farmaca. Ook worden de verschillende soorten pijnstillers uitgebreid besproken. De voor- en nadelen van injectie- en inhalatieanesthetica worden naast elkaar gezet en TIVA (Totaal Intra Veneuze Anesthesie) krijgt aandacht als ‘nieuwere’ techniek. De inhoud van de cursus zal daar waar mogelijk praktijkgericht besproken worden aan de hand van casuïstieken van de ongecompliceerde patiënt zoals bijvoorbeeld de anesthesie van de hond of kat voor een OVE. Tevens krijgen de cursisten een rondleiding op de OK en de voorbereidingsruimte en wordt uitgelegd wordt hoe men op de universiteitskliniek werkt en besproken wordt wat de mogelijkheden zijn voor de eigen praktijk.
Het streven is dat, na afloop van deze cursus, dat de paraveterinair zelfstandig het anesthesieproces van een ongecompliceerde patiënt kan begeleiden en voltooien. Dit alles natuurlijk onder toezicht van de dierenarts en uiteraard afhankelijk van de ervaring en bevoegdheid van de desbetreffende paraveterinair. Veel aandacht zal worden geschonken aan alle aspecten van het zelfstandig werken met inhalatie-anesthesie.

Doelgroep: Paraveterinairen met weinig ervaring  op het gebied van de anesthesiologie, maar ook degene die al assisteert tijdens operaties en zelfstandiger wil gaan werken.

Deze cursus is tevens een goede voorbereiding op de PEGD anesthesie vervolgcursussen voor paraveterinairen.

Onderwijsdoel: Het streven is dat de paraveterinair na het volgen van deze cursus zelfstandig het anesthesieproces van een ongecompliceerde patiënt kan begeleiden en voltooien. Dit alles natuurlijk onder toezicht van de dierenarts en uiteraard afhankelijk van de ervaring en bevoegdheid van de desbetreffende paraveterinair.

 Paraveterinairen
Regulier
Workshop / Practicum
Fysieke bijeenkomst
 Gezelschapsdieren
10
25
n.v.t.
300
18-6-2019
Tijd12:30 - 18:30
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

27-11-2018
Tijd12:30 - 18:30
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

30-10-2018
Tijd12:30 - 18:30
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

De Stichting Permanente Educatie Gezelschapsdieren (PEGD) is een samenwerkingsverband zonder winstoogmerk van de Groep Geneeskunde Gezelschapsdieren (GGG), onderdeel van de KNMvD en het Departement Geneeskunde van Gezelschapsdieren (DGG) van de Faculteit Diergeneeskunde te Utrecht. 

De Groep Geneeskunde Gezelschapsdieren en het Departement Geneeskunde van Gezelschapsdieren (DGG) hebben, na het wegvallen van de stichting PAOD, de taak op zich genomen om nascholing voor dierenartsen en paraveterinairen te organiseren. Op 22 januari 2009 is hiervoor de Stichting Permanente Educatie Gezelschapsdieren (PEGD) opgericht. 

Het doel van de Stichting PEGD is hoogwaardige nascholingen te bieden voor gezelschapsdierenpractici en paraveterinairen, waarbij de nadruk ligt op de directe toepasbaarheid in de praktijk. Hiertoe biedt PEGD jaarlijks een uitgebreid nascholingsprogramma, waarbij naast lezingen ook interactieve workshops en modulaire, meerdaagse cursussen worden georganiseerd.

KvK 30253603

Postbus 421
3990 GE
Houten
030-6348900