Opleidingen details Radboud Universiteit Nijmegen - Radboud Centrum Sociale Wetenschappen

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Theory of Mind (ToM) (ID nummer: 332882)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal (1 uitvoeringsdatum)
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Specialismen Gezondheidszorgpsycholoog615-10-2018 t/m 14-10-2019

Een kwestie van Bewust-Zijn
Mensen met autisme hebben vaak een minder goed ontwikkelde Theory of Mind (ToM), waardoor zij minder goed in staat zijn om eigen en andermans gedrag, gedachten en gevoelens te begrijpen. Aangezien het ToM-vermogen noodzakelijk is voor menselijk interactief verkeer, kan een ToM-stoornis worden beschouwd als een verklarende factor voor sociale en communicatieve problematiek. Het behandelen ervan vraagt om verregaand begrip.

De cursus Theory of Mind (ToM) vindt plaats op één dag en bestaat uit twee dagdelen. Tijdens het eerste dagdeel worden ontwikkelingspsychologische inzichten en neuropsychologische inzichten in autisme voor het voetlicht gebracht. Aansluitend zetten we de theoretische onderbouwing van de ToM behandeling uiteen. Tijdens dagdeel twee worden alle thema’s, sessies en opdrachten besproken. We illustreren de ToM behandelroute met beeldmateriaal en met ervaringsgerichte oefeningen uit de behandeling. Er vindt terugkoppeling plaats naar jouw klinische praktijk en eventueel eigen casuïstiek.

Psychologen, GZ-psychologen of klinisch (neuro) psychologen die zich bezighouden met diagnostiek en behandeling van adolescenten en volwassenen met autisme. Daarnaast ook toegankelijk voor HBO'ers, vaktherapeuten en verpleegkundigen
 Verdiepend
10
18
ja
Bestand 
Brochure augustus 2018.pdf648 KB
 Nee
 Nee
Hoofdniveau
Jeugd
Volwassenen
Ouderen
Tijd09:30 - 17:00
LocatieNijmegen (NL) (Toon kaart)
Opmerkingen2e uitvoering

Tijd9:30 - 17:00
LocatieNijmegen (NL) (Toon kaart)

Het Radboud Centrum Sociale Wetenschappen is een landelijk werkend opleidingsinstituut gevestigd op de groene campus van de Radboud Universiteit Nijmegen. Wij verzorgen o.a. de post-academische opleidingen tot Gezondheidszorgpsycholoog, Psychotherapeut en Klinisch Psycholoog in de regio Gelderland en Overijssel in opdracht van de Stichting Psychologische vervolgOpleidingen Nijmegen (SPON). Ook bieden we de opleiding tot Master in Addiction Medcine en de opleiding tot Schoolpsycholoog aan. Daarnaast organiseren we congressen en een hebben we een nascholingsaanbod voor sociale wetenschappers. 

Radboud Universiteit Nijmegen Radboud Centrum Sociale Wetenschappen Toernooiveld 5
6525 ED
Nijmegen
Radboud Centrum Sociale Wetenschappen Postbus 6909
6503 GK
Nijmegen
024 36 125 11
Selecteer een bestand aub.