Opleidingen details Maastricht UMC

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

“Doelmatigheid van Zorg in de Praktijk” (ID nummer: 332764)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemene scholing cluster 2211-12-2018 t/m 10-12-2019

Verantwoord omgaan met beperkte financiële middelen in de zorg, en op zoek gaan naar zinnige zorg zijn onderwerpen waar het ministerie fors op inzet. We herkennen allemaal het politieke debat omtrent ‘doelmatigheid van zorg’: het rendement van de zorg voor de individuele patiënt zal moeten verbeteren en we moeten streven naar gezondheidswinst tegen gelijkblijvende of lagere kosten. Ook onderzoekers vestigen veel aandacht op de gezondheidszorg in onder andere doelmatigheidsonderzoeken. Hierbij wordt gekeken naar de effecten van een interventie in relatie tot de kosten van de behandeling. Maar ligt er in de dagelijkse zorgpraktijk niet ook een rol voor de evaluatie van effecten en kosten?  En biedt de focus op doelmatigheid van zorg in de praktijk geen uitgelezen kans om het leermoment voor aios te optimaliseren?

Korte omschrijving
Het docent professionaliseringstraject “doelmatigheid van zorg in de praktijk’ is zo ontwikkeld dat u de kennis en inzichten vergaard meteen in uw eigen opleidingspraktijk kunt implementeren. Door aandacht te schenken aan de doelmatigheidsproblematiek op uw werkvloer kunt u aios activeren hiermee aan de slag te gaan. AIOS kunnen zelf , intrinsiek en door de opleidingsgroep gemotiveerd, hun eigen initiatieven uitzetten om het doelmatigheidsprobleem te leren analyseren en aan te pakken. Door de effecten van hun initiatief te kwantificeren ontstaat er een duidelijk leermoment waarin aios de impact van (innovatieve) verbeteringen in de patiëntenzorg en/of logistieke processen beter begrijpen. Met de uitvoering van de initiatieven trainen de aios overigens ook hun algemene competenties.

Resultaat
Wilt u beter in staat zijn doelmatigheidsproblematiek binnen uw afdeling te herkennen, en vervolgens aios aan te sturen  zodat zij hun talenten verder ontwikkelen om de patiëntenzorg en het zorgproces te verbeteren? Tijdens de docent professionalisering worden de principes en werkwijze toegelicht.
Tijdens de sessie neemt u zelf deel aan de ‘workshop’ waarin doelmatigheidsproblemen- en verbeteringen besproken worden. Realistische voorbeelden en verschillende scenario’s die aanleunen bij uw dagelijkse praktijk.

(Meerdaagse) Nascholing
0
Tijd17:00 - 19:00
LocatieVenlo (NL) (Toon kaart)

Tijd09:00 - 12:00
LocatieMaastricht (NL) (Toon kaart)

Tijd09:00 - 12:00
LocatieMaastricht (NL) (Toon kaart)

Tijd17:00 - 19:00
LocatieVenlo (NL) (Toon kaart)

Tijd15:00 - 17:00
LocatieBoekel (NL) (Toon kaart)

Tijd12:00 - 14:00
LocatieGeleen (NL) (Toon kaart)

Tijd12:00 - 14:00
LocatieHeerlen (NL) (Toon kaart)

Tijd10:00 - 12:00
LocatieMaastricht (NL) (Toon kaart)

OOR ZON bureau is verbonden aan Maastricht UMC+

P. Debyelaan 25
6229EP
Maastricht
Postbus 5800
6202 AZ
Maastricht
043 3877577
Selecteer een bestand aub.