Opleidingen details RINO Amsterdam

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Pessotherapie (2-jarige geïntegreerde opleiding) (ID nummer: 332304)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal (1 uitvoeringsdatum)
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Specialismen Gezondheidszorgpsycholoog16011-1-2019 t/m 10-1-2022

Pessotherapie (2 jarige geïntegreerde opleiding)

Psychotherapie is meer dan praten en luisteren. Kijken, verbeelden, lijfelijk ervaren en lichamelijke reacties maken onlosmakelijk deel uit van het therapeutisch proces. In verschillende therapeutische scholen is het lichaam daarom nadrukkelijk onderwerp van beschouwing en discussie. De laatste jaren zien we onder therapeuten een toenemende belangstelling voor vormen van therapie waarin het lichaam een duidelijke plaats krijgt. Pesso-therapie kent inmiddels vele toepassingen. Zowel binnen vrijgevestigde praktijken als binnen instellingen voor Geestelijke gezondheidszorg wordt Pesso-therapie aangeboden, in de vorm van half open structuregroepen, thematische behandelmodules, oefengroepen of in individuele of systeemtherapie.

In 2014 is de eerste versie van de vernieuwde tweejarige opleiding Pesso-therapie afgerond, die een integratie is van de voormalige eenjarige RINO opleiding Lichamelijke aspecten van psychotherapie en het vervolgtraject van de Vereniging voor Pesso-Psychotherapie.  Het curriculum is ontwikkeld door Arnoud van Buuren en Lowijs Perquin, in nauw overleg met de Vereniging voor Pesso-Psychotherapie en de RINO.

BeroepsgroepBeroepsorganisatie
Klinisch neuropsycholoog (BIG) - FGzPtPsychologen/ Gedragstherapeuten/Pedagogen/ Systeemtherapeuten
Klinisch psycholoog (BIG) - FGzPtPsychologen/ Gedragstherapeuten/Pedagogen/ Systeemtherapeuten
NIP-Eerstelijnspsychologie NIPPsychologen/ Gedragstherapeuten/Pedagogen/ Systeemtherapeuten
Register GGZ-agogenRegisterplein
Register Maatschappelijk werk (MW)Registerplein
1 2
De opleiding is bedoeld voor hulpverleners in de GGZ, die de effectiviteit van hun behandeling willen vergroten door lichamelijk aspecten systematisch in het therapeutisch proces te betrekken, gemotiveerd zijn om tot zelfstandig Pesso-therapeut te worden opgeleid en op zoek zijn naar verdieping van hun aanpak in een eerstelijns of psychotherapeutische praktijk als uitbreiding van evidence based en geprotocolleerd behandelen, dus voor psychotherapeuten, psychiaters, psychoanalytici, klinisch psychologen
 Inleidend
 Verdiepend
8
18
ja
Bestand 
473.pdf231 KB
 Ja
 Nee
Hoofdniveau
Jeugd
Volwassenen
Tijd9:30 - 16:30
LocatieAmsterdam (NL) (Toon kaart)

De RINO Amsterdam is een landelijk werkend nascholings- en opleidingsinstituut voor hulpverleners in de geestelijke gezondheidszorg (GGZ) en aangrenzende terreinen.

De RINO biedt al bijna twintig jaar een rijk en gevarieerd aanbod van cursussen, workshops en opleidingen met topdocenten uit de praktijk, in het hartje van Amsterdam.
 

Leidseplein 5
1017 PR
AMSTERDAM
020-6250803
Selecteer een bestand aub.