Opleidingen details NFU

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Registratie aan de Bron game (ID nummer: 332159)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemene scholing cluster 1 en 2225-9-2018 t/m 24-9-2019

Onderwerpen

Tijdens het spelen van de serious game komen allerlei aspecten aan bod die ook op de werkvloer dagelijkse praktijk zijn. Want tijdens deze game wordt een ziekenhuis in het klein nagespeeld door de spelers. Patiënten doorlopen hun eigen zorgproces tussen verschillende specialisten, verpleegkundigen en baliemedewerkers. Terwijl stafmedewerkers procesverbeteringen doorvoeren en declaraties opstellen aan de hand van de vastgelegde informatie door de zorgverleners. De scores op de kwaliteit van de zorgverlening verbeteren wanneer informatie eenduidiger wordt vastgelegd; zo hoeft informatie niet steeds opnieuw worden uitgevraagd en kan het ziekenhuis goed anticiperen op incidentele informatieverzoeken van bijvoorbeeld de inspectie van de gezondheidszorg. Tussen de verschillende rondes worden verbeteringen doorgevoerd en in de nabespreking wordt de koppeling gelegd met de dagelijkse praktijk. Onderwerpen die aan bod komen tijdens het spelen van de game zijn onder andere het eenduidig vastleggen van zorginformatie, het gebruik van de zogenoemde diagnosethesaurus en de onderlinge afhankelijkheid die komt kijken bij het vastleggen van zorginformatie.

 

De leerdoelen & hoe die bereikt gaan worden  

Begrip van het nut en de noodzaak van eenduidig vastleggen

Tijdens het spelen van de game wordt inzichtelijk hoe groot de effecten zijn wanneer zorginformatie (niet) op een eenduidige manier wordt vastgelegd. Als team werk je naar een zo groot mogelijke kwaliteit van zorg door zo eenduidig mogelijk informatie over de patiënt vast te leggen.

Om als zorgverleners zorginformatie over de patiënt te kunnen uitwisselen en hergebruiken, is het van belang dat we op dezelfde manier informatie vastleggen. Op deze manier kan informatie automatisch worden doorgestuurd. Bijvoorbeeld voor verwijsbrieven en recepten. Of ten behoeve van onderzoek en kwaliteitsregistraties. Dit betekent voor de patiënt dat hij/ zij minder vaak dezelfde informatie hoeft te vertellen en dat we als zorgverleners minder vaak dezelfde informatie opnieuw hoeven uit te vragen en in te voeren. Doordat informatie minder vaak hoeft te worden vastgelegd of overgetypt wordt de foutenmarge kleiner en verbetert hiermee de kwaliteit van de zorg die we leveren. Er zijn hiervoor landelijk afspraken gemaakt over welke informatie we, waar en op welke manier vastleggen in onze elektronische patiënten dossiers (epd’s). Daar worden de epd’s achter de schermen op aangepast. En dit vraagt ook een andere manier van werken door iedereen die informatie vastlegt over patiënt. Deze game gaat over dit laatste aspect.

 

Samenwerking in de keten van ‘zorginformatie’

Het verbeteren van de kwaliteit van de zorg doen we samen. Tijdens het spelen van de game wordt in één oogopslag duidelijk dat deze kwaliteit afhangt van de bijdrage van elke zorgverlener keten. Elke schakel is van invloed en afhankelijk van een andere schakel. Door in de game met elkaar samen te werken en te evalueren waar de samenwerking goed werkt en wat de succesfactoren waren, wordt de gehele keten verbetert. De koppeling naar de dagelijkse praktijk wordt gemaakt tijdens de nabespreking. Welke succesfactoren kunnen ook op de werkvloer worden doorgevoerd? Op welke manier kan de samenwerking worden verbeterd? Hoe zorgen we er gezamenlijk voor dat informatie eenduidiger wordt vastgelegd?

Workshop
Bestand 
NFU, R.a.d.B. game.pdf6986 KB
0
Tijd16:00 - 18:00
LocatieEde (NL) (Toon kaart)

Tijd15:00 - 17:00
LocatieHardenberg (NL) (Toon kaart)

LocatieZwolle (NL) (Toon kaart)

Tijd10:15 - 16:30
LocatieNijmegen (NL) (Toon kaart)

Tijd17:00 - 19:00
LocatieRotterdam (NL) (Toon kaart)

Tijd13:00 - 15:00
LocatieHoogland (NL) (Toon kaart)

Tijd14:00 - 16:00
LocatieAmsterdam (NL) (Toon kaart)

Tijd19:30 - 21:30
LocatieArnhem (NL) (Toon kaart)

Tijd14:00 - 16:00
LocatieCapelle aan den IJssel (NL) (Toon kaart)

Tijd14:00 - 16:00
LocatieZoetermeer (NL) (Toon kaart)

Tijd15:45 - 17:45
LocatieUtrecht (NL) (Toon kaart)

Tijd11:00 - 13:00
LocatieHoogeveen (NL) (Toon kaart)

De Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU) vertegenwoordigt de acht samenwerkende umc’s in Nederland, als belangenbehartiger en als werkgever van ruim 65.000 mensen.

Oudlaan 4
3515 GA
Utrecht
Postbus 9696
3506 GR
Utrecht
030 2739880
Selecteer een bestand aub.