Opleidingen details Radboudumc Health Academy

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Radboud New Frontiers 2018 - Betere zorg, netwerkzorg? (ID nummer: 331936)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie voor totaal
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemene scholing cluster 1,2 en 36 

Op 1 en 2 November 2018, vindt het Radboudumc New Frontiers Congres plaats.

Minder structuur, betere connecties, meer resultaat voor patiënten?


Na tientallen jaren van specialisatie is de gezondheidszorg steeds effectiever geworden. Sommigen spreken zelfs van ‘precision medicine’ en van ‘super-specialisatie’. Specialisatie heeft echter wel een nadeel: fragmentatie. Het geheel van de zorg en het totaal van de patiënt blijven overzien is hierbij een belangrijke uitdaging. Dit speelt vooral als mensen meerdere ziekten tegelijkertijd hebben (multimorbiditeit). De omvang van deze groep patiënten stijgt. Mede door veroudering. Specialisatie heeft daarnaast als nadeel het ten koste gaat van de geografische toegankelijkheid van de zorg: niet ieder ziekenhuis kan excelleren in alle onderdelen van de zorg. De praktijk is dat ziekenhuizen verschillen in hun focus en speerpunten. Patiënten zijn dus niet overal even goed af met hun specifieke gezondheidsprobleem. Reizen loont. Voor patiënten is het van belang dat zorginstellingen en - professionals bereid zijn om naar elkaar te verwijzen als ze verwachten dat patiënten bij de ander beter af zijn of als alternatief, ketens compleet te integreren. Dit speelt tussen ziekenhuizen, maar ook in toenemende mate tussen eerstelijn en ziekenhuizen (shared care, anderhalfdelijnszorg).

Deze conferentie gaat over adequate netwerkzorg. Hoe krijg je dat voor elkaar? Op welke schaal moet het? Wie neemt het voortouw?

(Meerdaags) Congres
200
Tijd9:30 - 17:00
LocatieNijmegen (NL) (Toon kaart)

De Radboudumc Health Academy verzorgt bij- en nascholing voor alle medische en zorgprofessionals binnen en buiten het Radboudumc.

Geert Grooteplein 21, route 87
6525 EZ
Nijmegen
Postbus 9101 (huispost 87)
6500 HB
NIJMEGEN
06-15310241
Selecteer een bestand aub.