Opleidingen details KOH
KOH | GGZ congres in de huisartsenpraktijk (ID nummer: 331867)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Nascholing praktijkondersteuners611-10-2018 t/m 10-10-2019
Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Plenaire lezing: Trends in de GGZ
Ontwikkelingen binnen de GGZ.

Workshops ochtend:
Licht op het levenspad

Autisme in verschillende levensfasen: veranderingen in werk, relatie of wonen kunnen voor mensen met autisme leiden tot stress, somatische klachten of andere problemen. Herken eerder vaak voorkomende klachten en problemen die per levensfase kunnen optreden bij mensen met autisme. Wat kunt u op maat bieden en wanneer verwijst u?

Hocus Pocus Focus
Hoe doet u dat nu, een goed en gestructureerd consult voeren met twee of meer mensen in uw spreekkamer? Zodat iedereen zich gehoord voelt en u voldoende informatie heeft over de klachten, contextuele factoren en verwachtingen? En dat het consult ook nog binnen de gereserveerde tijd blijft. Een uitdaging waarmee we in deze workshop aan de slag gaan.

Eerste hulp bij hechting
We frissen uw kennis op over hechting, hechtingsstijlen en hoe u gestoorde hechting bij volwassenen eerder herkent. Wat benoemt u tijdens het gesprek met een patiënt nu wel of niet? Welke psycho-educatie kunt u geven?

Bijzonder gewoon
Of is het obsessief compulsief? Terugkerende en hardnekkige gedachten, impulsen of voorstellingen (obsessies) of dwanghandelingen. Hoe herkent u deze klachten eerder en sneller? Wat kunt u doen om erger te voorkomen? Welke interventies zijn mogelijk, is medicatie een optie en wanneer verwijst u door?

Workshops middag:
Pijn in de buik

Fysiologische veranderingen bij psychische klachten. Wat gebeurt er in het lijf bij psychische klachten? Denk bijvoorbeeld aan stresshormonen maar ook aan de ontregeling van de darmen en het immuunsysteem. Verstoringen tussen darm en het brein en omgekeerd worden steeds vaker onderzocht en (h)erkend bij zowel chronische ontstekingsreacties als bij mentale aandoeningen zoals depressie en autisme.

Eigen wijsheid
Krijg meer grip en begrip voor de  volwassene met een licht verstandelijke beperking die kwetsbaar zijn voor psychische aandoeningen. Ze worden vaak overvraagd en krijgen niet altijd de zorg die ze nodig hebben. Signaleer en herken deze groep tijdig. Stel vragen die uw patiënt begrijpt en die u voldoende informatie geven over de mate waarin de beperking een rol speelt. U maakt kennis met de korte screeningslijst SCIL.

De weegschaal uit balans
Patiënten met eetproblemen ziet u niet dagelijks in de spreekkamer. Het is belangrijk om deze problemen zo snel mogelijk op te sporen om erger te voorkomen. Vroegsignalering telt. Welke psychologische en lichamelijke kenmerken zijn belangrijk om op te merken en wat kunt u doen? U krijgt antwoord op uw vragen en de nieuwe Zorgstandaard Eetstoornissen komt aan bod.

Tussen twee vuren
Het is lastig om kinderen te bevrijden uit klemsituaties bij complexe scheidingen. Zeker als de strijd al langer bestaat. Met de oplossingsgerichte benadering kunt u deze situaties op een respectvolle wijze benaderen. In deze workshop leert u welke condities u kunt scheppen, krijgt u tips om vragen goed te verhelderen en leert u meer over de educatie die u kunt geven.

BeroepsgroepBeroepsorganisatie
AccreditatieBureau Cluster 1 (Huisartsen, specialisten ouderengeneeskunde en artsen voor verstandelijk gehandicapten) (ABC1)KNMG-GAIA
Accreditatiebureau Kwaliteitsregister V&V en Register ZorgprofessionalsVerpleegkundigen & Verzorgenden Nederland
College voor Accreditatie Huisartsen (CvAH)KNMG-GAIA
GGZVerpleegkundigen & Verzorgenden Nederland
Kwaliteitsregister V&VVerpleegkundigen & Verzorgenden Nederland
1 2
congres
Zie programma

Tb.v. FACTUUR: Omdat er vertraging is opgelopen en er onduidelijkheid aan jullie kant was over de toepasbaarheid van de aanvraag zou ik u willen tegemoet komen. U kunt de volgende aanvraag kosteloos indienen. Vermeld dan bij de aanvraag dat dit is besloten in aanvraag 311661.
180
100
120
Bauke Koekkoek verpleegkundig specialist en lector Psychiatrische Zorg

Jan-Pieter Teunisse lector levensloopbegeleiding bij autisme

Paul Ram huisarts en huisartsopleider

Judith Vergouwen kind en jeugd GZ psycholoog

Guido Wetzer psychiater

Aletta Kraneveld farmacoloog

Martijn Vos GZ psycholoog
Gijs Cuppen casemanager

Mirjam Lammers klinisch psycholoog-psychotherapeut

Jan Wissink psychotherapeut-gezinstherapeut
6
POH-GGZ , huisartsen, VS en PA
Plenaire voordracht en workshops/inhoudelijke sessies
 
 
Ja (geef hieronder aan door wie)
Op dit moment geen sponsors
Ja
 Ik ga akkoord met het invoeren van de presentie in PE-online uiterlijk 6 weken na afloop van de nascholing
11-10-2018
Tijd9:15 - 17:00
LocatieEindhoven (NL) (Toon kaart)

IA06-250

Tilburgseweg-West 100
5652 NP
Eindhoven
040-2310620