Opleidingen details Het Nederlands Kanker Instituut/Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis, NKI-AVL
4de mammareconstructie symposium (ID nummer: 331044)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Nascholing Heelkunde vakinhoudelijk (geen refereerbijeenkomsten)416-1-2019 t/m 16-1-2020
Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

De afgelopen jaren is de aandacht voor de directe mammareconstructie sterk uitgebreid. Daardoor worden wij allen meer geconfronteerd met de toenemende vraag om bij de zorg van mammacarcinoom rekening te houden met de wens van direct vormherstel van de borst en daarmee met de vrouwelijke integriteit. Tijdens dit symposium zullen onderwerpen besproken worden die allen een directe reconstructieve benadering zijn bij verschillende oncologische behandelingen van mammacarcinoom. Aan het einde van het symposium zal een totaalbeeld verkregen zijn van alle mogelijke directe mammareconstructies. Gerenommeerde sprekers van de divisies van plastische chirurgie, oncologische chirurgie, psychologie, radiotherapie en dermatografie hebben al hun medewerking bevestigd.

 

BeroepsgroepBeroepsorganisatie
Accreditatiebureau Kwaliteitsregister V&V en Register ZorgprofessionalsVerpleegkundigen & Verzorgenden Nederland
Accreditatiebureau Verpleegkundig Specialisten RegisterVerpleegkundigen & Verzorgenden Nederland
Kwaliteitsregister V&VVerpleegkundigen & Verzorgenden Nederland
Nederlandse Associatie van Physician Assistants (NAPA)NAPA / NVBMH
Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC)KNMG-GAIA
1 2 3
(Mini)symposium
Bestand  
AVL-Uitnodiging Directe mammaconstructie 2019.docx17-7-2018 9:09943 KB
85
Inschrijving voor personen werkzaam in AVL is 50 euro
Hoofdniveau
Chirurgische Oncologie
Tijd14:30 - 21:00
LocatieAmsterdam (NL) (Toon kaart)

 Ziekenhuis en onderzoek onder één dak
Het NKI-AVL bestaat uit een oncologisch ziekenhuis, het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis (AVL), en een centrum voor wetenschappelijk kankeronderzoek, het Nederlands Kanker Instituut (NKI). Het NKI-AVL is voorloper van nieuwe ontwikkelingen. Doordat research en behandeling onder één dak plaatsvinden, is het mogelijk nieuw verworven kennis efficiënt te vertalen naar nieuwe of verbeterde behandelmethoden. Het samengaan van een gespecialiseerd kankerziekenhuis met een groot researchlaboratorium is voor Nederland uniek en treft men ook elders in de wereld maar weinig aan.


Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis : multidisciplinaire aanpak
Karakteristiek voor het ziekenhuis is de multidisciplinaire aanpak, waarbij artsen van verschillende disciplines binnen korte tijd een patiënt onderzoeken en de diagnose in kaart brengen. Deze benadering heeft tot gevolg dat er geen aparte afdeling chirurgie of interne geneeskunde in het NKI-AVL is. Er wordt dus niet gewerkt vanuit een specialisatie zoals in andere ziekenhuizen, maar vanuit een tumorsoort. De verpleegetages zijn ingedeeld naar de plaats in het lichaam waar de kanker zich voordoet. Het NKI-AVL beschikt over 180 bedden, een grote afdeling radiotherapie en een drukke polikliniek, waar ook dagbehandeling plaatsvindt.

 

Plesmanlaan 121
1066 CX
Amsterdam
020-5129111