Opleidingen details Lemniscaap

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Samenwerken vanuit Medisch Leiderschap (ID nummer: 330820)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemene scholing cluster 1,2 en 3612-10-2018 t/m 11-10-2019

Samenwerken vanuit Medisch Leiderschap.

In een team van artsen wordt bijna nooit stil gestaan bij hoe er met elkaar wordt samengewerkt. Eigenlijk krijgt dat pas aandacht als de samenwerking niet meer zo soepel gaat.
De manier van samenwerken is afhankelijk van de inbreng van elk individueel groepslid. Iedereen heeft zo zijn voorkeursgewoonten in samenwerken.
Om deze reden is deze cursus bestemd voor individuele artsen, om te leren wat jouw rol in samenwerking is.

Samenwerken is onderdeel van Medisch Leiderschap vanuit onze definitie; als arts, vanuit verlangen voor de zorg, bewust kiezen om je hele persoon in te zetten & verantwoordelijkheid te nemen voor jezelf, de kwaliteit van zorg, de organisatie en de maatschappij.

In deze 1 daagse cursus kan je onderzoeken wat samenwerken voor jou als individu betekent. Welke waarden heb je daarin, wat zijn je (belemmerende) overtuigingen, wat is je voorkeursgedrag? Hoe gedraag je je als je je niet gehoord voelt? Waar zit jouw energielek als de samenwerking niet soepel verloopt? Verder leer je hoe je op al die verschillende facetten jezelf kan bijsturen, of verbeteren waar je al goed in bent.

In de cursus wordt gebruikt gemaakt van theorieën en kennis uit Deep Democracy, kennis en theorieën van het Arbinger Institute en systemisch werken.

Het is een (inter)actief programma met veel speels ervaren en daardoor leren. Ieder zal naar huis gaan met een gepersonaliseerd recept voor samenwerken. Waar loop jij specifiek tegenaan en welke handvatten kunnen voor jou hierin behulpzaam zijn?

De cursus is een mooie afwisseling van groepswerk, werk in tweetallen en individueel. Er worden verschillende werkvormen gebruikt. Deze wijze van training heeft een hoge leeropbrengst, behalve cognitie worden ook andere bronnen van kennis en wijsheid aangeboord.

Samenwerken vanuit Medisch Leiderschap is geschikt voor alle artsen.

De training wordt gegeven door Angelique van Dam (huisarts np, trainer, coach) en Moniek de Boer (gynaecoloog, trainer, coach). Dat beide trainers arts zijn versterkt de opbrengst van de leergang.

Leerdoelen;

  1. Je eigen wijze van samenwerken leren kennen en doorgronden.
  2. Kennis verkrijgen van het effect van individuele waarden, overtuigingen en aanpassingsmechanismen op het functioneren van de groep.
  3. Kennis krijgen over Deep Democracy.
  4. De impact begrijpen en voelen van onderstroom in samenwerken.
  5. Inzicht krijgen in samenwerken als relatievorm.
  6. Handvatten krijgen om jouw individuele wijze van samenwerken te verbeteren en hiermee meer invloed te kunnen uitoefenen.
(Meerdaagse) Nascholing
495
VNVA leden en AIOS krijgen €50 korting. In te vullen bij 'opmerkingen'bij inschrijving
Tijd10:00 - 18:00
LocatieDoorn (NL) (Toon kaart)

Tijd10:00 - 18:00
LocatieDoorn (NL) (Toon kaart)

Experts in Medisch Leiderschap. Training en coaching op gebied medisch leiderschap

Huis te Hoornkade 14
2282 JW
RIJSWIJK ZH
0651345184
Selecteer een bestand aub.