Opleidingen details Brainfeed

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Op gevoel?! De betrouwbaarheid van intuïtie (ID nummer: 328444)
Nascholing met (fysieke) bijeenkomst(en)/ accreditatie per bijeenkomst
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
Algemene scholing cluster 1,2 en 3713-11-2018 t/m 12-11-2019

“Op gevoel?! De betrouwbaarheid van intuïtie”.

Datum: 14 november 2018

Locatie: Congres-hotel De Heerlickheijd van Ermelo

Onderwerp

Het adagium "Vertrouw op je intuïtie!" is HOT. Natuurlijk, iedere dag doen we van alles 'op gevoel'. Maar hoe betrouwbaar is intuïtie eigenlijk? En welke gevolgen heeft afgaan op uw intuïtie voor uw handelen als arts? Onderbuikgevoelens dringen zich soms zo sterk aan ons op, dat onze rationele vermogens er alles aan doen om foute opvattingen te verdedigen. Uit onderzoek blijkt dat experts, dus ook artsen (!), ernstig de mist in kunnen gaan als ze zich niet wapenen tegen de valkuilen die intuïtie met zich mee kan brengen. Wat verstaan we eigenlijk onder intuïtie? Kan een arts afgaan op zijn pluis-niet-pluis-gevoel? Kunt ook u de mist ingaan terwijl u een topexpert bent op uw vakgebied? Zijn mensen in staat om op hun gevoel te bepalen of iemand betrouwbaar is? Deze en tal van andere voor artsen relevante aspecten van intuïtie worden behandeld.

Topexperts geven antwoord op boeiende en belangwekkende vragen. Vanuit ethische, etiologische, psychiatrische, neuropsychologische en gedragsmatige invalshoek presenteren zij de meest recente inzichten in dit menselijk gedrag en de consequenties die dit heeft voor het handelen van de medisch professional. Een unieke en verrassende studiedag over een onderwerp dat iedere arts aan gaat.

 

(Meerdaags) Congres
425
Vroegboekkorting tot 1 augustus 2018
LocatieErmelo (NL) (Toon kaart)
Bijeenkomsten
 Algemene scholing cluster 1,2 en 3DatumTijd
Vooravond bij congres: Op gevoel?! De betrouwbaarheid van intuïtie113-11-201820:30 - 22:15
Brainfeedcongres: Op gevoel?! De betrouwbaarheid van intuïtie614-11-201809:00 - 17:00

Brainfeed organiseert meerdaagse masterclasses, congressen en andere nascholingsactiviteiten voor alle artsen, zoals medisch specialisten, verzekeringsartsen, bedrijfsartsen en huisartsen.  

Homeruslaan 20
3707 GS
Zeist
0653679189
Selecteer een bestand aub.