Opleidingen details King nascholing

Als u als professional deze cursus gevolgd heeft dan wordt de presentie ingegeven door de opleider.

Vervolgcursus Cognitieve Gedragstherapie; systemisch-cognitieve en lichaamsgerichte behandeling van gezinnen in de knel (ID nummer: 328042)
Cursus met (fysieke) bijeenkomst(en)/ alleen accreditatie voor totaal (1 uitvoeringsdatum)
CategorieGeaccrediteerde puntenAccreditatieperiode
VGCT- Vervolgcursus - contacturen5014-9-2018 t/m 19-12-2019

Inhoud

In deze 50-uurs vervolgcursus worden de cognitieve gevolgen in de vorm van diepliggende kerncognities vastgesteld vanuit trauma's en syteemkenmerken.

Bovenal is er aandacht voor de veerkracht van het gezin en de gezinsleden en de wijsheid van het lichaam om in de veilige relatie met de therapeut patronen te durven veranderen.

In deze cursus zullen wij het genogram en het 5 kolommen model gebruiken. In dit model wordt aandacht geschonken aan zowel de pathologie, waaronder de traumageschiedenis, als de veerkracht van het gezin. Het is een  nuttig instrument om de timing en type van interventies te bepalen. De vijf kolommen bevatten (werk)hypothesen over: 

1) Systeemkenmerken 

2) Kerncognities 

3) Goedpraters 

4) Trauma’s 

5) Veerkracht

De hypothesen worden opgesteld en besproken in een gesprek over de relaties, gebeurtenissen (waaronder trauma’s) en ontwikkelingen in het grote familiesysteem van tenminste drie generaties. Zo wordt in de inventariserende gesprekken met gezinsleden of een individu de leergeschiedenis van de gezinsleden duidelijk en hoe daarin patronen en overtuigingen worden doorgegeven.

Tot slot zal ook aandacht geschonken worden aan de veiligheid van de therapeut door de les van een jurist, gespecialiseerd in klachten in de GGZ.

Drie of meer fases van het gedragstherapeutisch proces, of
 hulpvraag en behandeldoel
 interventies en evaluatie van het therapeutisch effect daarvan
 klachtinventarisatie + DSM classificatie en diagnose
 observaties en meetinstrumenten
 therapeutische houding en/of therapeutische relatie (non-specifieke variabelen)
 voorlichting over ziektebeeld en behandeling
uitsluitend academici
Cursus
 Verdiepend
10
14
ja
1395
50
toetsing en evaluatie
CRKBO
Uitsluitend academici.
Ook dient de deelnemer de basiscursus VGCt (100 uur) te hebben gevolgd.
Hoofdniveau
CGt Vervolgcursus
Tijd09:30 - 16:45
LocatieAmsterdam (NL) (Toon kaart)

Tijd09:30 - 16:45
LocatieAmsterdam (NL) (Toon kaart)

Hoge Kwaliteit postacademische nascholing voor een betaalbare prijs. Dat zijn de belangrijkste uitgangspunten van onze filosofie. Ben jij werkzaam als psycholoog of orthopedagoog in de Jeugdzorg, GGZ of in het onderwijs? Dan kun je bij ons terecht voor kwalitatief hoogwaardige én betaalbare cursussen.

De huidige ontwikkelingen binnen ons vakgebied stellen steeds meer eisen aan (na)scholing. Wij vinden dat een prima ontwikkeling, maar realiseren ons ook dat het behalen van aanvullende registraties tijdrovend en bovendien erg kostbaar is. Wij willen professionals in de jeugdzorg helpen om continu up-to-date te blijven en bieden daarom een breed aanbod aan van betaalbare cursussen en trainingen voor hulpverleners in de GGZ, jeugdzorg en onderwijs.

Sint Willibrordusdwarsstraat 4
1074XG
Amsterdam
0643438267
Selecteer een bestand aub.